Srututu majtki z drutu. Mówię jak jest w praktyce. W obecnej sytuacji nie pokuszę się na kolejne obki. A na wasze reklamy mam adblocka i/lub nie klikam nigdy w reklamy.
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Srututu majtki z drutu. Mówię jak jest w praktyce. W obecnej sytuacji nie pokuszę się na kolejne obki. A na wasze reklamy mam adblocka i/lub nie klikam nigdy w reklamy.
Jakiej praktyce? Masz jakąś praktykę związaną z tworzeniem/sprzedażą/wdrożeniami oprogramowania (gier/softu/itp.)? Jeżeli tak to chętnie poczytam. Zawsze lubię porównywać doświadczenia własne i innych ludzi. Nie chodzi mi o rozważania akademickie, ale o praktykę. Ile sprzedałeś lub wdrożyłeś stanowisk, ile dodatków napisałeś pod klienta, ile linii komercyjnego kodu napisałeś? Ile na tym zarobiłeś nie pytam bo to prywatna sprawa.
Inna sprawa, że S:W upadną bez napływu graczy. Bez nowych graczy nie będzie gildii i rywalizacji. S1 był tak naprawdę stworzony dla starych graczy - by to środowisko nie upadło i miało swoją "bazę". Kolejne serwery są bardziej dla nowych i zapaleńców. Jeżeli będą puste to będzie... plan B i miłe wspomnienia jak to kiedyś było dużo nieruszanych przez miesiące bugów i na forum po kilkaset postów dziennie i wszystko się rozpadło, ale niestety Wojownicy kojarzyli się z marną jakością i nie udało się tego odbudować mimo ciężkiej pracy. Będzie szkoda tego wszystkiego.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Jedno wiem na pewno - nie będę nikim ważnym w jakiejkolwiek gildii... zżera to trochę czasu, jakby nie było. Ale klikać pewnie będę, w końcu to parę minut dziennie, przynajmniej na s2... jeśli chodzi o następne, to się zobaczy
może coś ala bonus do każdego następnego obka, że kosztuje na następnym serverze 2/3 ceny z poprzedniego (jeżeli się go wykupiło). Zawsze to jakaś promocja, a budżet nie ucierpi, bo zwiększy się ilość podwójnych obków czy coś w tym stylu.
Hehe my tacy pazerni, że z kasy z smsów już ze 2 razy na Karaibach całym teamem byliśmy i pazerność z nas wyszła bo Wam pocztówek nie wysłaliśmy. Oj my pazerni
To jak ta gra się w końcu nazywa?
---
A na poważnie to, na moje to wy gracze jesteście pazerni... I czy wy nie wiecie, że każdy serwer trza osobno hostować i to wszystko kosztuje? Aż się dziwię jak Wojownicy się trzymają takim małym nakładem i ile dla adminów po sprawiedliwej podziałce zostanie...
Ja chyba podaruję sobie grę na kilku serwerach, mimo że z chęcią bym na nich pograł. Na wakacjach po prostu często będę poza domem (bez stałego dostępu do internetu) i musiałbym obywatela kupować na każdym serwie, a i tak niedawno się przełamałem, żeby pierwszy raz zainwestować w obka (z konieczności, ale chyba do końca już będę kupował ).
A co do samego pomysłu stworzenia kilku serwerów, to nie rozumiem sprzeciwów czy obelg ze strony graczy. Nie podoba wam się, że będzie kilka serwerów to grajcie na tym jednym, ale pozwólcie Wojownikom się rozwijać. To i tak jedna z niewielu (jak nie jedyna) gra, gdzie wydawanie pieniędzy nie da nam wyższego miejsca, a co najwyżej pozwoli grać wygodniej. Dajmy zarobić trochę tym, którzy się nami zajmują i którzy dają nam rozrywkę. Tym bardziej, że nic na tym nie stracimy, a może nawet zyskamy (nowi gracze - więcej rozrywki [chyba że ktoś nie gra dla rozrywki... ])
I jeszcze do Tsumosa:
Zastanów się, co w ogóle piszesz. Pazerni ? Przecież nikt nie każe ci kupować obywatela na każdym serwerze i nawet nikt nie każe ci na nich grać.
Moim zdaniem stworzenie kilku serwerów to bardzo dobry pomysł, bo inaczej Wojownicy upadną, ponieważ teraz mało nowych graczy dochodzi, a co raz więcej odchodzi. Warto byłoby się też zastanowić nad dobrym rozreklamowaniem gry (w możliwie tani sposób), aby gra była powszechnie znana (przyciągnie to więcej graczy).
ja z niecierpliwością czekam na s2, w tym trochę zrypałem, przynajmniej na początku, wypróbuje moją przemyślaną taktykę, myślałem nad nią trochę czasu rozważając za i przeciw, doszedłem do kompromisu i wiem czym będę grać na 100%, z tego co zauważyłem, nikt powyżej 30 lvla nie miał tego kierunku, więc może będzie to strzał w 10
_________________ We're all mad here... You fight to live, I live to fight...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum