Mi jeszcze przyszła na myśl taka rzecz, wykorzystując jeden budynek i jego lvlowanie - albo zwiększając lvl budynku zmniejszamy przedział lvl'owy wyświetlany przy atakującym (powiedzmy przy lvl 0 przedziały co 40, a na max lvl przedziały co 5/10)
albo ew. coś w rodzaju odrzucaniu rasy/klasy -
jeśli korzystać z tego systemu co wyżej się spodobał: lvl 1 budynku daje 7% szans na wykluczenie jednej razy/klasy, lvl 2 daje 15% szansy, lvl 3 - 20% na wykluczenie jednej + 5% na wykluczenie dwóch itd. itd. (oczywiście procentowo dałem wartości nieprzemyślane, chodziło tylko o przekaz )
Albo Wieża Obserwacyjna, ale opisowo i tylko trzy parametry:
Dmg:
-Wygląda na słabego/całkiem mocnego/silnego
Panc:
-Wygląda na słabo uzbrojonego/średnio/ciężkozbrojnego
Żywka:
-Wygląda mizernie/tak sobie/żywotnego
Czy cuś w ten deseń Coś jak te wszystkie Przewagi w katalogu z potworkami
_________________ "Wojna to wojna, a nie cholerne przedszkole."
Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.
No ale jaki przy tym obrać punkt odniesienia? Bo przewaga przy mobach odnosi się do Twoich parametrów, a tu? Dla jednego ktoś może być silny, dla innego słaby.
No stoi taki ludek na wieży, patrzy na niego i porównuje z tobą (no bo ty chcesz w obronie stanąć), i taki tekst: "No on to cię zniszczy" Przyjdzie inny i znów porównanko i taki tekst: "Z tamtego będzie kisiel i ciastka"
_________________ "Wojna to wojna, a nie cholerne przedszkole."
Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.
No to jeszcze tak, ale tylko jeśli powiedzmy jeden parametr (przy maks lvl wieży powiedzmy dwa) i żeby każde takie porównanie było 'płatne' - bo inaczej zbyt duże ułatwienie
Ja tak tylko chciałem się dowiedzieć jak żywkę widać? Rozumiem obserwator ocenia. "Za wojakiem widać kilometrową stróżkę krwi znaczy znaczy jego HP jest niepełne"
A ja mam taką propozycje.
Zamiast siedzieć na tyłkach i wymyślać pierdoły to najpierw pograjcie w te wojny które macie do końca ery i dopiero zacznijcie dyskusje nad systemem jak już go sobie przetestujecie porządnie. A nie w środku ery wymyślacie jakieś 60% na zgadnięcie rasy 50% na poziom i 35% na klasę O.o
z takim systemem macie 30% szans na zgadnięcie rasy i poziomu. O.o Myślę że w zupełności starczy to na odgadnięcie przeciwnika.
Na totalne odgadnięcie macie wówczas 13,5% szans -> zastanawiać się nawet nie trzeba.
Ogółem zamiast wymyślać nieprzemyślane rozwiązania zajmijcie się graniem w te wojny które dostaliście do ręki. Po erze można wyciągnąć jakieś wnioski. Teraz nie ma to w mojej opinii żadnego sensu.
Phil: trudne do wdrążenia - skoro tylko mistrz ustala, to mistrz dostaje pw o danym osobniku - nie trzeba praktycznie nic w grze zmieniać, a wygenerować tylko odpowiednią wiadomość.
Pomysł Phila jest jak najbardziej tró, pod warunkiem, że nie podaje fałszywych informacji, tylko co najwyżej nic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum