To jeszcze pytanko do wspólnych treningów. Co się dzieje, gdy gildie mające podpisany ten pakt zaczną prowadzić ze sobą wojnę? Będzie automatycznie zrywany, czy można sobie posprawdzać ofiary przed/w trakcie szturmu?
Wypowiedzenie wojny owocuje zerwaniem wszelkich istniejących paktów. Czyli w gruncie rzeczy treningowego bo pakt o nieagresję i pakt obronny uniemożliwiają wypowiedzenie wojny drugiej organizacji bez uprzedniego ich zerwania.
I z tego co zrozumiałem patrząc na screen, to można ustalić cenę za zerwanie danego paktu. Czyli pieniądze będą potrącane stronie wypowiadającej wojnę? Jeżeli tak, to co się dzieje gdy gildia nie ma odpowiedniej kwoty w skarbcu? Burzą budynki?
Pozdrawiam.
#Edytka# Jeszcze jedno. Pieniądze za zerwany pakt wędrują do gildii poszkodowanej czy wyparowują?
To samo chciałem napisać, ale może warto pomyśleć po prostu o zmiennym ekwipunku
Ekwipunek się zmieni, ale raczej dopiero w kwietniu.
Myślałem raczej o tym aby gracze mieli np 2 zestawy sprzętu jeden "pod treningi" np. z plusami do życia a drugi pod turniej
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
Jedna gildia - jedna wojna.
Ciekawi mnie jednak jak będzie gdy zaatakowana zostanie jedna gildia z sojuszu obronnego. Czy wówczas druga jest nietykalna?
I druga sprawa, rozważcie drodzy programiści, kwestię możliwych zakończeń wojny. Przekonany jestem że teraz wadą jest możliwość zakończenia wojny przez stronę ją wypowiadającą przez tzw iddle czyli nicnierobienie. Jako że gildia atakuje istnieje domniemanie że uważa się za silniejszą, powinna zatem wykonywać szturmy do skutku czyli osiągnięcia jednego z 3 możliwych zakończeń wojny. 4 warunek zwycięstwa powinien przysługiwać wyłącznie broniącym się. Inaczej mamy tak że można wypowiedzieć wojnę i nic nie robić a chyba nie o to chodzi w tej grze.
Ciekawi mnie jednak jak będzie gdy zaatakowana zostanie jedna gildia z sojuszu obronnego. Czy wówczas druga jest nietykalna?
Wtedy druga gildia z sojuszu automatycznie dołącza do tej wojny jako sojusznik obrońcy. Inni nie mogą ich wtedy zaatakować, bo biorą udział w tej wojnie. A to problem?
Cytat:
4 warunek zwycięstwa powinien przysługiwać wyłącznie broniącym się
Zdaje się że tak właśnie teraz mamy. Poza tym pozostałe warunki będą troszkę zmienione/dopracowane.
4 warunek, czyli brak walk PVP zadziałał na korzyść agresora. Dowód: druga Wojna HDK vs MP. Oprócz braku pvp przez 3 dni, HDK miało jakieś 20% punktów i ze 2-4 zabitych wrogów( nie pamiętam remisów itp więc strzelam)
+ Chciałbym, aby poprawiono literówkę w komunikacie, wyświetlającym się w chwili zakonczenia wojny, oraz dodano komunikat kiedy gildia A przesyła złoto do gildii B, oraz komunikat ile zrabowało się złota na wojnie:) Wtedy będę w 100% zadowolony z notek :p
Teraz = na serwerze testowym. W żywych światach nic się nie zmieniło, czyli warunek nieaktywności i warunek trzeci są złe.
Cytat:
Chciałbym, aby poprawiono literówkę w komunikacie
Literówek i takich tam dziubadeł to zostało mnóstwo poprawionych i więcej pewnie będzie jak będzie przedaktualizacyjne testowanie. Ale to drobniaki i o takich poprawkach w notkach nie będzie. :)
Co do bonusowych informacji w komunikacie to zapamiętuje sobie i zobaczymy co da się zrobić. ;)
Jeszcze nie została podjęta decyzja ale niewykluczone, że tak. Informacja o tym pojawi się z wyprzedzeniem. Jednak wielu zmian i tak nie będzie możliwości przetestować bo pojawiają się w późniejszych etapach gry. Zresztą nie chcemy też by wszystko można było zobaczyć natychmiast, bo potem przyjemność z dążenia do osiągnięcia tego będzie mniejsza ;-)
(...) Zresztą nie chcemy też by wszystko można było zobaczyć natychmiast, bo potem przyjemność z dążenia do osiągnięcia tego będzie mniejsza ;-)
Pre-erze mowie NIE jak dla mnie nie ma ona bez sensu
tak jak Phil, napisal gra ma byc przyjemna a nie poznac wszystko co mozna odkryc podczas wedrowki po swiecie Team, powinien miec jeszcze jakies ciekawostki w zanadrzu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum