Nie wiem czy wszyscy tak mają ale dla mnie strasznie jest irytujące przerabianie kilku dni nieobecności. Po pierwsze jak daję atak na ileś tam z rzędu potworków to mam wrażenie że wgrywam grę na atari. Dziesięć walk przerabia sie w około 5 minut jak mam 700 turek do zrobienia to jajo można znieść przy tym kompie. Drugi problem to znalezienie 6 kolesi do grupówek graniczy z cudem. Niestety gra przestaje być grywalna przynajmniej w moim odczuciu. Czy można z tym coś zrobić?
Tak, wywalić grupówki i wywalić walki wielokrotne. Zostawić w sumie walki z potworkami i treningi oraz z gildyjnych rzeczy Wojny i Turniej. Zostawić też Questy. Niestety inaczej nie da się tego zrobić.
//jest to moje prywatne zdanie, które już kilka razy przedstawiałem na różnego rodzaju spotkaniach i zlotach.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Cóż, najlepszym sposobem na zmniejszenie obciążenia serwera jest optymalizacja kodu... I prawdę powiedziawszy, jeżeli myślimy o wojownikach na poważnie, to administracja kiedyś będzie musiała się do tego zabrać. Im później tym gorzej.
Nie wiem czy wszyscy tak mają ale dla mnie strasznie jest irytujące przerabianie kilku dni nieobecności. Po pierwsze jak daję atak na ileś tam z rzędu potworków to mam wrażenie że wgrywam grę na atari. Dziesięć walk przerabia sie w około 5 minut jak mam 700 turek do zrobienia to jajo można znieść przy tym kompie.
Niestety, kod losowania wypadajek i zapis do bazy jest fatalnie napisany.
Cytat:
Drugi problem to znalezienie 6 kolesi do grupówek graniczy z cudem. Niestety gra przestaje być grywalna przynajmniej w moim odczuciu. Czy można z tym coś zrobić
Nikt nie zmusza nikogo by robił walki GvsG. M.in. dlatego ich ilość została ograniczona do 1 dziennie (kiedyś były 3). Jeśli ktoś ma ochotę się tak bawić ma tę możliwość, jeśli nie ma, nie traci na tym prawie nic.
Cytat:
Tak, wywalić grupówki i wywalić walki wielokrotne. Zostawić w sumie walki z potworkami i treningi oraz z gildyjnych rzeczy Wojny i Turniej. Zostawić też Questy. Niestety inaczej nie da się tego zrobić.
Przepraszam, ale co grupówki mają do nieoptymalnego kodu losowania dropów i zamulania serwera? Na świecie bez wypadajek walki ładują się bardzo szybko. Wywalić walkę wielokrotną? Powrót do V ery i klikania każdej walki pojedynczo? ;-)
Rozwiązaniem jest zmniejszenie rodzajów zdobyczy w każdym potworku do 1-3. Znacznie przyspieszy to pracę serwera. Teraz stworki mają po 5+ zdobyczy przypisanych i stąd serwer coraz ciężej chodzi... Niestety, taka zmiana nie wchodzi w grę w trakcie trwania ery. Na S3 i po restarcie S1 i S2 wypadajki zostaną mocno okrojone.
Nie wierzę, żeby tylko optymalizacja kodu była powodem zamulania. Działa coś jeszcze, o czym nie chcecie nas poinformować. Soft antycziterski pewnie pakiet po pakiecie sprawdza
_________________ "Wojna to wojna, a nie cholerne przedszkole."
Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.
Bolivar zgadzam sie z tobą ja bym wywalił tą jedną grupówkę dziennie.
Pfill tu nie chodzi tylko o zamulanie bo może to i by było do przełknięcia ale chodzi tu o możliwość np przerobienia w sobotę turek z całego tygodnia. Teraz jest tak że jak kogoś nie było przy kompie z 7 dni to mu soboty brakuje żeby to przerobić i zawalczyć w turnieju, czyli moim zdaniem grywalność troszke leży (czym więcej to w cale nie znaczy lepiej). Wiadome nie trzeba robić grupówek ale przecież to strata a w wojownikach chodzi o pomysł a nie ślęczenie przy ekranie prawda?
Szczególnie w godzinach szczytu im mniej graczy tym szybciej chodzą, ale chyba nie takie jest założenie wojowników, żeby zniechęcać graczy do grania co.....(?)
No niestety musiałem zrezygnować z S2 bo bym nie wyrobił czasowo i myślę że wielu ma to samo więc może coś przetestuje Tim jeszcze na tej starej erze która chyli sie już ku końcowi ?
Jak już pisałem - w chwili obecnej nie ma możliwości zrobić niczego co by poprawiło sytuację (grzebanie w wypadajkach stworów w trakcie trwania ery to nie najlepszy pomysł ). Jednak tak jak mówiłem, powtórzę: wypadajki zostaną ograniczone co powinno poprawić szybkość działania serwera gry.
A co do sobotniego klikania - niestety, siła wyższa. Turniej, klikających tury z kilku dni pewnie jest wielu, wiec obciążenie serwera jest w tym dniu wysokie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum