Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Khhagrenaxx
2009-11-19, 11:15
Spadanie sprzętu
Autor Wiadomość
Raziel

Piwa: 3/11

Zloto
Wysłany: 2009-07-09, 20:34   Spadanie sprzętu [Cytuj]

Ogólnie to mam dość dużego pecha i teraz nie wiem co zrobić. Na 10 lvl kupiłem sobie pałki i kiedy je zakładałem spełniałem wymagania siły. Całkiem zapomniałem, że na pewnych lvl źle zaokrągla te bonusy i tak je nosiłem do 13 lvl. Kiedy zrobiłem pół lvl trzynastego uzbierałem wreszcie na pelerynkę. Zakupiłem ją i próbuje założyć. Kiedy to zrobiłem otrzymałem informacje, że nie spełniam wymagań na pałki. Zwątpiłem i sprawdziłem, czy przypadkiem moja peleryna nie ma jakiś minusów. Dopiero po chwili doszedłem do tego, że na 13 lvl tak mi zaokrągliło, że mam tylko 30 siły. Zostało mi pół lvl do wbicia i brak kasy na jakąkolwiek broń.

Rozumiem, że to w sumie niczyja wina, że tak gra zaokrągla ale chciał bym się dowiedzieć czy może ktoś się orientuje dlaczego o tym, że nie spełniam wymagań i coś mi spada dowiaduję się gdy chcę coś założyć i to dodatkowo coś innego co w ogóle nie ma związku z siłą :/

Dodatkowo chciał bym przestrzec zwłaszcza, że teraz jest tak mało kasy byście uważali gdy zakładacie coś nowego czy na pewno nadal spełniacie wymogi na to co już macie ;)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Irmo
Zasłużony dla Rivangoth

Piwa: 40/61

Zloto
Wysłany: 2009-07-09, 20:38    [Cytuj]

Podejrzewam, ze dzieje się tak dopiero przy zmianie ekwipunku, ponieważ przy zakładaniu/zdejmowaniu sprawdzane jest czy spełniasz wymagania.
  Ferrońskie Diabły

vallo
?ysy

Vallo
Piwa: 31/134

Zloto
Wysłany: 2009-07-09, 20:40    [Cytuj]

Miałem to samo :/ 3ba było dać 1 do Siłki

Raziel

Piwa: 3/11

Zloto
Wysłany: 2009-07-09, 20:53    [Cytuj]

Ja rozumiem jak bym zdjął pałki to wtedy bym już nie założył ale zakładałem coś zupełnie innego co ani na siłę ani na pałki wpływu nie miało. Stąd moje lekkie zniesmaczenie ;P
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Khhagrenaxx
teetotaler

Wehrwolf
Lykon
Rycerz
Orzeszko
Piwa: 94/138

Zloto
Wysłany: 2009-07-09, 20:56    [Cytuj]

No ale wtedy na nowo sprawdza cały sprzęt, czy spełniasz wymagania... Dlatego tak głupio... Ogólnie to jest lipa, że nie wiadomo na którym poziomie ten minus będzie większy, a na którym mniejszy i rzeczywiście... Może to sprawiać problemy, bo w sumie do następnego poziomu jesteś praktycznie uziemiony...

Ps. No ale przynajmniej więcej biernego expa ;P

[ ODPOWIEDZ ]