Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Odwołanie się od ostrzeżenia za "wulgaryzm w tytule wąt
Autor Wiadomość
deshong
Błękitny Palladyn

Niziołek
Paladyn
Stary Palladyn
Piwa: 27/22

Zloto
Wysłany: 2009-07-03, 18:27   Odwołanie się od ostrzeżenia za "wulgaryzm w tytule wąt [Cytuj]

Chciałbym się odwołać od osrzeżenia nadanego mi przez Szilkę. Słowo które użyłem w tytule wątku było nazwą własną nadaną przez administratora gry jednemu z wyglądów jakie mamy możliwość ustawienia w grze. Ustawienie : Oczojeb (widoczne na zaprezentowanym screenie wraz z nazwą) użyte przezemnie słowo "oczojebna" jest jedynie odmianą tej nazwy. nazwa wątku brzmiała: "Wygląd oczojebny gry na s2" gdzie przymiotnik oczojebny jest określeniem nazwy wyglądu nadanym przez jego twórcę. Dlatego też uważam że ostrzeżenie dostałem niesłusznie.

Khhagrenaxx
teetotaler

Wehrwolf
Lykon
Rycerz
Orzeszko
Piwa: 94/138

Zloto
Wysłany: 2009-07-03, 18:34    [Cytuj]

Regulamin gry a forum to dwie różne sprawy... Wiem, że współcześnie to od czego wzięło się to słowo jest w powszechnym użyciu, ale było nie było, rada języka polskiego nie zmieniła jak dotąd statusu tego słowa...

pozdrawiam

deshong
Błękitny Palladyn

Niziołek
Paladyn
Stary Palladyn
Piwa: 27/22

Zloto
Wysłany: 2009-07-03, 18:46    [Cytuj]

Użycie nazwy własnej z gry karane na forum tejże gry. Tego jeszcze nie widziałem. Jak już pisałem wyżej słowo to zostało użyte jako nazwa wyglądu czyli nazwy własnej używanej w grze. Dopóki nie zmienicie tej nazwy będę używał jej jako obowiązującą nazwę wyglądu gry. Jeśli jest ona wulgaryzmem to dlaczego jest ona w ustawieniach gry? KAranie mnie za to jest troszke nie na miejscu. To tak jakby ktoś nazwał książkę "oczojebny świat" W tym momencie jak nazwałbyś wątek dotyczący tej książki? Bo tytuł mojego wątku dotyczył tego konkretnie wyglądu. Więc jak miałem nazwać ten wątek? tak jak Szilka? Tyle że nie ma wyglądy "rażącego w oczy". I o ile się orientuję nazwy wlasne nie są wulgaryzmami mimo używanych w niej wulgaryzmów.
  Wielka Błękitna Gildia

Więcej szczegółów
Wystawiono 3 piw(a):
mef, Haspen, Tsumoso
Szilka
Eivissa...

-
Piwa: 27/4

Zloto
Wysłany: 2009-07-03, 20:01    [Cytuj]

deshong, przyznaję się do błędu, gdyż nie miałam pojęcia, że w grze wciąż widnieją takie zjawiska. Napominałam administratorów, aby usunąć z gry takie rzeczy, jednakże nie wiedziałam, że jest to wciąż aktualne.

Ostrzeżenie ściągam, ale dla jasności - cytowanie wulgaryzmów z książek, filmów czy innych sytuacji nie jest wymówką. Ta sytuacja jest szczególna, gdyż faktycznie jest to nazwa własna z gry. A ja jako osoba z Teamu postaci posiadać nie mogę i poza krótkim okresem testowym, nie miałam styczności z grą.

Natomiast mef:
Cytat:
Wypowiedzi osób niezwiązanych ze sprawą będą karane ostrzeżeniem, niezależnie od stanowiska zajmowanego przez danego użytkownika.

Adwokat niepotrzebny, za co tym razem Ty otrzymasz ostrzeżenie. Gdyby jeszcze Twoja wiadomość wnosiła cokolwiek do sprawy poza ukazaniem swojego niezadowolenia, być może zostałoby to nieco inaczej odebrane.

Deshonga natomiast przepraszam za swój błąd, obiecuję się poprawić ;)

I fly like paper, get high like planes...
 Autor postu otrzymał 1 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
HumanWafer
Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud
Piwa: 86/82

Zloto
Wysłany: 2009-07-06, 07:20    [Cytuj]

Szilka, szczerze skrajnie nienawidzę osób twojego pokroju. :szileczka:

[ Komentarz dodany przez: Szilka: 2009-07-06, 11:25 ]
Cenię sobie Twoją szczerość, ale mimo wszystko, ostrzeżenie dać muszę.
  Gildia Wielkich Niezależnych

[ ODPOWIEDZ ]