Mówcie co chcecie, ale dla mnie nie jest normalne to, że ludzie wyłażą sobie ze szkoły do gildii na turniej a po turnieju wracają bo tańsze treningi...
W V i IV tak nie było - wyszedłeś ze szkoły po 15 czy 20 poziomie i nie mogłeś wrócić - chcesz mieć gildię, siedzieć w niej - ok, ale wrócić do szkoły już nie możesz.
Wiem, że praktycznie nikt mnie nie poprze w tym proteście, bo te gildie, które istnieją korzystają z tej metody, ale bądźmy poważni - albo rybki, albo akwarium
Nie wyobrażam sobie rybek bez akwarium...
Ale zgadzam się z tobą w jednym, kiedyś było takie ograniczenie i dopiero teraz się zastanowiłem co z tym ograniczeniem się stało?
Z drugiej strony można to wyjaśnić, że kiepskie wyniki w turnieju dla gildii zaowocowały oddelegowaniem na kursy doszkalające z powrotem do szkół rycerskich.
A ja tam wujka K. popieram. Wylazłeś... to nie wracaj.
Co do rybek i akwarium powiedziałbym pewien kawał, ale to na temat dominującej w statystykach religii w Polsce wiec się powstrzymam
Ja też popieram:) Z jednym wyjątkiem - Mistrz Szkoły powinien móc do swej szkoły wchodzić w dowolnym momencie lub tez powinien mieć możliwość przynależenia do szkoły i jednej innej organizacji
A to nie jest tak, że mistrz szkoły to jest osobne konto? Ikonka mędrca w końcu jest przy nim... przynajmniej u nas. A skoro tak, to raczej nie powinien mieć możliwości odejścia ze szkoły
ps. cieszę się, że się zgadzamy co do zakazu wycieczek
Pamiętam długie i burzliwe dyskusje na temat czemu nie można wracać do szkoły, czemu tylko do któregoś tam levela, czemu nie można całe życie w szkole siedzieć. Jasne, że wszystkim nie dogodzisz ale wtedy więcej głosów przemawiało za tym aby można było swobodnie migrować z zachowaniem oczywiście kilku zasad. Tak też pewnie zostanie
Khere, też pamiętam te dyskusje i to że większość była za swobodną wędrówka, ja również
Tylko że wtedy to było niewypróbowanym postulatem, dziś jest rzeczywistością, sprawdzoną etc. I jak dla mnie ten test wyszedł negatywnie
Ps. Pomijając już fakt, że wtedy zdarzały się kwiatki typu: aby założyć organizację musisz mieć 20 poziom, wychodzę, nie mogę założyć, bo można tak naprawdę od 25... do szkoły wrócić nie mogę, klikam mobki jako bezbarwny. To był punk rock i dlatego między innymi wtedy byłem za swobodną wędrówką Dziś opisy, przeważnie , są poprawne, a więc...
Ja bym proponował uniemożliwienie powrotu do szkół po przekroczeniu 50 poziomu.
Wcześniejsze zaś przeskoki pomiędzy szkołami uregulowałbym na zasadzie:
1-10 poziom za darmo bez ograniczeń.
10-50 każda zmiana szkoły kosztem 500-1000 sztuk złota.
Rozwiązanie Phila dobre, po 50, gdy już można zakładać organizacje brak możliwości urządzania sobie wycieczek:)
Co do przechodzenia do innych szkół, na niższych poziomach (przed 50 lvl) - nie robiłbym w tym zakresie ograniczeń, bo niby z jakiej racji? Szkoła to szkoła, ktoś może mieć problemy z treningami, albo na forum danej szkoły nie za bardzo palą się bardziej doświadczeni z pomocą nowym - niech zmienia, jeśli chce, za darmo
Khhagrenaxx, chodzi o to by ukrócić wycieczki jakie się odbywają po statystyki postaci z innych szkół. W piątki można spokojnie przechodzić potrenować, zorientować się w sile przeciwnika i mieć dość aktualne informacje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum