Chodzi mi o taką zakładeczkę małą, co by wyświetlała questy. Nie chodzi mi o pokazywanie całego opisu i statystyk, ale np: pierwszy quest karczmarza mógłby wyglądać:
"1. Rivangoth - Karczma - Karczmarz Mikael - Drobna Przysługa"
Bez żadnych linków. "Wzięcie" questa dodawałoby taką linijkę, a zaliczenie usuwało
Tyle.
_________________ "Wojna to wojna, a nie cholerne przedszkole."
Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.
Dziennik questów jest w planach - po prostu brakło czasu programistom by go wprowadzić.
Żeby takie sytuacje jak ta (lud domaga się czegoś, co już niemal ukończone jest lub zaplanowane), proponowałbym zrobić gdzieś na forum listę ToDo. Pamiętam za czasów Wojtka (tych lepszych czasów, dawniejszych) było takie coś na stronie, ale jak uaktualniane - nie wiem.
No to mogę napisać tyle że... tej opcji nigdy nie będzie.
Dobra, joke Przed chwilą została napisana, oczekuje na wdrożenie. Gdyby nie drobne problemy techniczne, pewnie od ręki 'dziennik questów' znajdowałby się już na S1 i S2. (Jest teraz więcej niż 1 programista i jak by każdy wgrywał co chciał powstał by chaos. Mamy do tego oprogramowanie odpowiednie, jednak nie wiemy czy jest dobrze skonfigurowane. To wie Ralz, a Ralz ma urlop teraz, więc to tak wygląda jak wygląda - tymczasowo nam trochę trudniej pracuje się, ale jakoś to przebolewamy )
_________________ What I cannot create, I do not understand. - Richard Feynman
Osobiście stwierdzę, że bardziej "klimatyczne" było, jak robiłem sobie pliczek a w nim zapisywałem ile ubiłem, ile czego mi wypadło, i porównywałem z wymaganiami questa. Roboty dużo a frajdy jeszcze więcej
Więc proponuje aby np: wybór ulatwien w grze (coś takiego jest w profilu, o ile pamiętam było to pytanie 'newbie?" i zaznaczalo się tak/nie) mial wplyw na dostępność dziennika. Chyba że zostanie wprowadzony jakiś hardcor mode w którym w ogóle nie bylo by ukazywane ile zabito bestii potrzebnych na quest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum