Mam dziwne wrażenie, że już było ale znaleźć nie mogę.
Chciałbym przeprowadzić taką ankietkę, ale żeby była miarodajna muszę najpierw zebrać głosy Ludu
Najprościej rzecz ujmując, proszę Was o oddanie po JEDNYM głosie na grę wszechczasów. Proszę tylko o to żebyście się zastanowili, nie chodzi tu o to byście wymienili tytuł w który ostatnio graliście, ale tytuł do którego POMIMO że jest stary wracacie (lub chcielibyście wrócić - bo czasami na nowych systemach coś nie działa). I druga prośba, nie chodzi mi o mody, tzn jeżeli uważacie że grą wszechczasów jest np. Warcraft 3 to nie piszcie, że jest nią War 3 z modem DotA tylko po prostu Warcraft III (to ułatwi później zrobienie ankiety). I na koniec o ankiecie. Chciałbym aby była to ankieta z max 5 pozycji (a najlepiej z 3) spośród których bedzie można oddać 1 głos i zobaczymy co wyjdzie
Więc może ja zacznę i nikogo nie zdziwię moja opinią (gdyż wielokrotnie ją już wypowiadałem) za grę wszechczasów uważam Heroes of Might and Magic III. Mimo już 13 lat (tak w tym roku mija 13 lat!) na karku ta gra wciąż wciąga mnie bardziej niż jakakolwiek jej pochodna (nie mówiąc o dalszych częściach, które mnie wręcz odrzucają, lub podobają się na zasadzie luźnej wariacji o HoMM). To chyba jedyna gra, w którą wciąż grywam po tylu latach i wciąż mnie od nowa zaskakuje
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
Kudlaty no way, pierwsza trójkę mogę podać:
- D2:LOD
- HOMM3:SoD
- TES3:Morrowind
Czyli ewentualnie pod uwagę mam brać D2:LOD?
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
emil: miała być jedna, ale tak się nie da po prostu, bo każdą grę lubię za coś innego i jak przy jednej spędziłem 5 lat życia/rts a potem drugie 5lat przy rpg to ciężko wybrać.
Poniewaz w ostatnich latach bylo wiele swietnych gier, to poszperalem w pamieci troche dalej i stawiam na:
Dungeon Master
Gra niewiele mlodsza ode mnie, a zadziwiajaca jak na tamte czasy. Zarowno rozbudowanym, wielopoziomowym lochem, niezla mechanika, duza roznorodnoscia wrogow/postaci/profesji i ciekawym systemie rzucania zaklec, ktorego nie widzialem juz chyba nigdzie indziej.
Pare lat temu nawet do niej wrocilem i nie zawiodla moich oczekiwan. Choc nie pamietam czy ja wtedy przeszedlem kolejny raz
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Gra była fenomenalna do tego chyba najlepsze spolszczenie jakie widziałem w grze do tej pory. Dwójeczka też była super, ale jednak klimat więziennej kolonii wspominam najlepiej. No i może też to, że totalnie na swoje czasy mnie ta gra zaskoczyła wielkością świata, ilością interakcji z npcami i ogólnie rozbudowaniem fabularno-mechanicznym
się nie da jednej, to durne
tak samo jak ankieta w której można wybrać 1 grę - preferowałbym ankietę z maximum opcji i możliwością wyboru np. 3 pozycji
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Może to dziwnie zabrzmi, ale nie mam ulubionej gry... i w sumie chyba nawet nie skończyłem żadnej gry w życiu (z wyjątkiem sudoku na telefonie). Zazwyczaj po prostu nudziły mnie tak mniej więcej w połowie.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Jeśli idzie o mnie to na pewno Fallout 2 i Baldur's Gate, dodał bym jeszcze HoM&M III. Nie wiem czemu ale albo już mnie gry nudzą albo nie mają tego czegoś co kiedyś, bo teraz to jak Bolivar, zacznę, pogram, w połowie sie znudzi i koniec.
_________________ Słowa są jak woda, im więcej ich lejesz tym mniej ich chcą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum