Nawet nie wiem zbytnio, czy to blad, czy nie. Postac, ktora jest zapisana, ale nie walczy w turniejach awansuje co tydzien wyzej, jesli tylko sie zmiesci w limicie przechodzacych. Ale nie dostaje za to talonow, ani nic.
Troche dziwne, polowiczne rozwiazanie - jak dla mnie, albo nie uznaja twojego udzialu i nie awansujesz, albo uznaja, i razem z awansem dostajesz talony za odpowiednie miejsce
Nie, poniewaz dawniej awanse zalezaly od zapelnienia sie danego turnieju w 90%. Teraz ten warunek zostal zniesiony, wiec z ZT moze rownie dobrze awansowac i 3 wojownikow, jesli nie bedzie wiecej aktywnych graczy. Po prostu spadkow bedzie mniej, ale i tak spadaja glownie osoby, ktore zalozyly postacie pare tygodni temu, wbily kilka leveli, dolaczyly do szkoly i o grze zapomnialy
Choc glowy nie dam, jak by to wyszlo w praktyce, to teoria sie zgadza
O ile dobrze myślę, to w takim wypadku nie byłoby wiadomo aż do północy ile osób spadnie, bo zależałoby to od tego, ile osób w niższym turnieju będzie miało jakieś punkty.
To tak nie powinno dzialac - kazdy turniej liczy sie jak zamknieta calosc. Dlatego miedzy innymi wczesniej sie przepelnialy: pojemnosc wyzszego turnieju nie byla wielokrotnoscia liczby awansujacych z turnieju ponizej. A z przepelnionego tak turnieju po prostu spadalo wiecej wojownikow w nastepnym tygodniu.
Tak wiec ci, ktorzy sa na miejscach awansujacych, przechodza wyzej, a ci, ktorzy sa na miejscach spadajacych (jesli turniej jest na tyle pelen) spadaja. Tylko, ze nawet jesli ktos nie walczyl, to dalej awansuje wyzej, jednak nie dostaje za to talonow - co jest troche dziwne, skoro sie zakwalifikowal
Do tego jestem prawie pewien, ze do uzyskania talonow za przejscie do turnieju wyzej, potrzebne jest tylko przewalczenie jakiejkolwiek walki, uzyskanie punktow nie jest konieczne. Przetestuje to dzis na postaci mistrza, walczac z kims sporo wyzej jedna walke
Ed:
Poprawka - mistrz nie znalazl sie w grupie ktora awansowala, ale nie dostal tez 1 talonu za uczestnictwo. Pewnie wiec sprawdza, czy zostaly uzyskane punkty, a nie tylko, czy delikwent przewalczyl jakakolwiek walke, i wg tego rozdaje talony.
Ostatnio zmieniony przez Irmis 2011-01-09, 00:12, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum