Miałem pewne podejrzenia i zrobiliśmy test.
Zanotowałem sobie wartości z rankingu Najszczęśliwszych i po teście (sprzedaż losowych śmieci pomiędzy 2 graczami) wyszło, że sprzedający zyskuje wtedy w tym rankingu, kupującemu wartość się nie zmienia.
Więc teoretycznie: można tak kupką śmieci (nikomu nieprzydatnych) wystawianą po cenach x4 nabić sobie pozycję numer 1 (oraz numer 2 dla partnera) w Najszczęśliwszych:
- zerowym kosztem (obracając między 2 graczami 1 kupką śmieci)
- w stosunkowo krótkim czasie (pół godziny i 2 osoby mają w tym rankingu np. po 1000* złota )
* Kto pierwszy się odważy? Małe wyzwanie
Ranking ten miał chyba w zamysłach ukazywać ilość złota zdobytego w całym życiu postaci - ale w obecnej formie jest bezużyteczny (przekłamany) ze względu na fakt powyżej.
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Tu są różne świry np. kolesie przepuszczający kasę na hazard dla funu
Ja tylko ich podpuszczam....
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Błąd jest w tym, że przedmiot nie będący wypadajką (czyli zakupiony w jakiś sposób) po sprzedaży w jakikolwiek sposób zalicza się do puli złota zdobytego. Też to teraz zauważyłem, jak się okazało, że po zmianie sprzętu jestem 1 w najszczęśliwszych
Tu są różne świry np. kolesie przepuszczający kasę na hazard dla funu
Hę?
Czy wiecie, że... (pewnie wiecie, ale nie widziałem żeby ktoś się chwalił )
Beczułka Rakmijskiego Burgunda, przedmiot którego pięć sztuk dostajemy za darmo (zadanie kurierskie), można sprzedać na pchlim targu maksymalnie za 40 srebrników. Odrzucić zadanie i przyjąć je znowu dostając kolejne wypadajki.
Czy można, to uznać za push postaci? Bądź co bądź, to zyskuje tylko jedna strona... druga musi się męczyć z niesprzedajnymi beczkami w ekwipunku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum