Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Emilka
2011-05-18, 10:32
Garść świeżych dojrzewającyh w prażącym słońcu bugów
Autor Wiadomość
Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud
Piwa: 86/82

Zloto
Wysłany: 2010-12-22, 00:09   Garść świeżych dojrzewającyh w prażącym słońcu bugów [Cytuj]

Garstka bugów które są mniej istotne i zebrałem je w wiązankę (bukiet) i dostarczam je dopiero teraz za jednym zamachem - część znalazłem już parę dni temu ale nie chciało mi się o tym pisać.

1. Te cukierki dające +2 obrażeń tymczasowo (nagroda z questa) - nie działają w ogóle
2. Tam była taka potka która zwiększa zwinność o 30, w opisie było, że czas trwania to 20 - w rzeczywistości czas trwania jest 30
3. Malinowa Nalewka (i podobne rzeczy pewnie też) nadal w pewien subtelny sposób się bugują: prawie wszędzie już są "jedną kupką" ale np. wystawiając na targ nadal są to "dwie osobne kupki".
4. Ten bug jest bezpośrednio związany z bugiem 3 i jest generalnie jego kontynuacją ( ;P ) mając: 100 potionów leczniczych ("jedna kupka" w eq) klikałem by sprzedać wszystkie i znikały mi tylko po 5 sztuk... za każdą próbą, niezależnie od sposobu - wychodzi na to, że gra próbuje sprzedać wszystkie 5 które były z questa: nie "wszystkie-wszystkie" ;P ergo bede musiał z 20 razy próbować "sprzedać wszystkie" nim się tego badziewia pozbędę
5. ta potka dająca niby +30 siły tymczasowo: w ogóle nie działa - totalnie nic nie daje, marnuje tylko slot na potke... (te dające 30 zwinn, 30 zrę, 30 wytki, 30 żywki : TAK )

Były jeszcze jakieś ale zapomniałem :E

( P.S. Fayl: get set, ready, go! )
  Gildia Wielkich Niezależnych

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Piwa: 64/20

Zloto
Wysłany: 2010-12-22, 00:21    [Cytuj]

E tam, spać idę. :P

1 i 5. Stałe bonusy do dmg poprawiałem dopiero, to myślałem że czasowe też ruszą. Ale widać nie. Wzór na obrażenia w aktualnej erze jest głupi i trzeba go nieszablonowo dobonusowywać. ;)
2. Raczej dziwne. Bo wszystkie eliksiry mają to liczone tak samo, a to co się wyświetla, jest prosto z bazy.
3. Hm, tzn. zajmuje ci 2 sloty czy jak to się objawia? Bo generalnie jak mają poziom > 0 to nie powinno być już z tym problemów. A zeropoziomowych eliksirów już raczej nie powinno być (jak jak wrzucałem poprawkę to połączyłem zero- i pierwszopoziomowe; potem jeszcze był problem z tymi otrzymywanymi z questów; ale obecnie już nie powinno się nigdzie dać zdobyć zerowych).
4. Możliwe że to jest jakaś pozostałość po 3. (jak dobrze pamiętam to może być taka sytuacja, że w bazie ma się rekord z jakąś wypadajką z liczbą 0 -- nigdzie się to wtedy nie wyświetla, ale jak powoduje to pomieszanie z 0/1 lvlem to może coś się takiego dziać).
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Blackwind

Grrretha Wielka Niedźwiedzica
Ghrull
?owca
Piwa: 4/6

Zloto
Wysłany: 2010-12-22, 08:53    [Cytuj]

Fayl - quest Epidemia likantropii.
Nagroda:
# 10x Napój Leczniczy (poz. 1)
# 5x Mocny Napój Leczniczy (poz. 1)

niby wszystko ok, ale w ekwipunku eliksiry nie sumuja się z tymi wydropionym przez mobki. Nie mają też w swojej nazwie dopisku "(poz. 1)", więc ciężko powiedzieć jaki mają poziom - na wszelki wypadek omijam je szerokim łukiem, bo nie wiem jak się gra zachowa, gdy spróbuję je wypić lub sprzedać...

tak to wygląda:
http://img218.imageshack....7/miksturki.png

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Zloto
Wysłany: 2010-12-22, 10:38    [Cytuj]

Jak się nie wyświetla poziom, to znaczy że jest równy zero.

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Zloto
Wysłany: 2010-12-23, 12:20    [Cytuj]

1 i 5 powinny działać. Ale lepiej niech ktoś potwierdzi. ;)

[ ODPOWIEDZ ]