Chyba będę na dniach zakładał GWN, kto wie ten już wie. Najpóźniej w piątek będzie stało.
Mam nadzieję, że za dużo gildii nie będzie - ale my w każdym razie będziemy.
Parę osób już jest wstępnie chętnych, stolarz robił mały spis topkowych ludków którzy u nas będą. Myślę, że powojenkować się będzie dało
Zapraszamy chętnych, z automatu bierzemy każdego zatwardziałego Pirata Morza Czaszek bo ponoć na retro nie będziecie mieli oficjalnej filii (zresztą i tak pewnie będą 3-4 gildie w grze, tak jest chyba lepiej)
Oczywiście będą jak zawsze zerowe podatki.
Co do forum, na forum GWN ( http://khere.pl/ ) jest podforum i chyba tam da radę jak kiedyś dać akces wszystkim do odpowiedniego działu (staty turniejowe, pomniejsze retrowe taktyki, dział wojenny i inne)
To by było na tyle z konkretów, darowałem sobie pisanie bzdurek
Na retro mam nick Katrina i ot tak sobie lamersko-rekreacyjnie bez obka pykam Można pisać na wojopocztę/gg w razie pytań.
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Autor postu otrzymał 1 piw(a)
Ostatnio zmieniony przez Tsumoso 2011-01-05, 23:31, w całości zmieniany 1 raz
(zmieniłem typ tematu z [ogłoszenie] na [nic] by mozna było dyskutować i się ogłaszać zarazem )
Caus,
już odpowiadam:
1. "pakciki" wygasają bardzo szybko, bodajże co tydzień trzeba je odnawiać = robota dla mistrzów oraz uciążliwe przerwy w dostawie celów treningowych
2. mniejsze gildie = gorsze budynki niż gdyby 2 mniejsze były od początku większą gildią, rozdrobnienie jest mało opłacalne
3. optymalna gildia na retro w moim odczuciu powinna mieć 15-20 osób (nawet licząc niżej lvlowych), aktywnych starczy tylko na parę takich gildii
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
@Tsumoso: dlaczego masz nadzieje że wiele gildii nie będzie?
Przy takiej liczbie graczy, wrecz wskazane jest żeby większość była małymi gildiami i co najwyżej jakieś pakciki.
Z prostej przyczyny - kasa misiu, kasa
Już lepiej żeby było 4 gildie po 15 graczy i mogły by one sobie pozwolić na w miarę komfortową rozbudowę budynków w gildii niż np. 6 po 10 chłopa i problemy z rozbudową oraz treningami. Jeśli będą 4 w miarę równorzędne gildie to i tak się pewnie podzielą na 2 obozy i młócka do końca ery
O ile się nic nie zepsuło to czas paktu da się ustawić od 1 do 4 tygodni.
Naprawdę? A można wiedzieć gdzie się to ustawia? ;P Ja widzę tylko opcje co/komu/za ile...
Dobra, faktycznie, coś pomyliłem. Z tego co sobie sprawdzam, to treningi nie mają ustalanego czasu trwania. Ale to w takim razie chyba nie powinny wygasać same. Pewnie Phil pamięta, a w razie czego potem się przyjrzę temu. ;)
Pewnie Phil pamięta, a w razie czego potem się przyjrzę temu.
Poszperałem w archiwum GG, ale nie znalazłem rozmowy o paktach treningowych. Z tego co pamiętam jednak, ten rodzaj paktu nie ma czasu trwania a jest automatycznie zrywany w nocy z piątku na sobotę by uniemożliwić treningi z osobami z gildii sojuszniczej tego dnia. Tak było po prostu prościej zrobić, niż kombinować z zawieszaniem na ten jeden dzień paktu.
Nie, pakt treningowy trwa mniej więcej 7 dni - nie jest to równe, raczej kilka godzin więcej.
Nie zostaje zerwany w piątek czy sobotę. Przynajmniej wg moich doświadczeń.
Pakt treningowy trwa około tygodnia. W soboty trenować nie można, ale nie ma to wpływu na działanie paktu. Czyli jeśli ktoś pakt zawrze w piątek, to w sobotę nie będzie mógł trenować, ale w niedzielę już znów tak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum