Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Fora gildyjne, na forum głównym
Autor Wiadomość
Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2010-11-15, 00:27   Fora gildyjne, na forum głównym [Cytuj]

Czy jest możliwość, aby na forum głównym powstawały też podfora gildii (na tej samej zasadzie, co szkół rycerskich)?
Jest to wygodne dla:
Mistrza - nie trzeba zakładać nowego forum, na każdą erę, jak ktoś lubi nowości
Graczy - nie trzeba się rejestrować, zapisywać i odwiedzać kolejnego forum, które najdalej po pół roku umrze śmiercią naturalną ;)
Całej reszty - większa aktywność tych osób na forum głównym, zakładanie ew. tematów klimatycznych w świecących pustkami działach tutaj itp.

Nie jest to oczywiście żaden przymus, ale naprawdę wygodna opcja, dla niektórych i dlatego ciekawi mnie, czy jest wykonalna? ;)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2010-11-15, 01:26    [Cytuj]

W tej chwili można tylko ręcznie dodawać - co jest mało ekonomiczne. No ale zobaczymy, tu raczej Ralz musi zabrać głos ;)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2010-11-15, 11:17    [Cytuj]

IMO nawet ręczne dodawanie nie jest aż takie straszne - wątpię, by było to więcej niż parę działów na pół roku (licząc s1 i retro). Pozostaje temat, co z takimi robić po zakończeniu ery, bo z samej natury będą to raczej twory krótkotrwałe. Ale chyba wybór mistrza pomiędzy skasowaniem/udostępnieniem w ogólnym archiwum/zostawieniem na zaś (uzasadnionym), powinien wystarczyć.

Dodam, że jest to często spotykane w różnego rodzaju grach sieciowych i dość praktyczne. Oczywiście większe, poważniejsze organizacje będą chciały mieć własne strony, ale nic w tym dziwnego =)

Ralz
Psychonim

Piwa: 29/15

Zloto
Wysłany: 2010-11-15, 11:51    [Cytuj]

Odcinalismy sie juz wieki temu od takiej formy i nie bedziemy do tego wracac. Fora gildyjne sa indywidualnym tworem. Podzielna moderacja i regulaminy lezą w gestii mistrza, my nie odpowiadamy za to.
Fora gildyjne w zakresie forum glownego - nie.

W gre wchodzi ew. osobna platforma dla for gildyjnych lub cos w ten desen. Zakladajac, ze bylo by na to zainteresowanie.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2010-11-15, 11:58    [Cytuj]

Jeżeli Khere ma pod ręką jakiś automatyczny skrypt do instalacji for (np. phpBB czy szałem by było phpBB by Przemo) to można się pokusić o przekierowanie tam domeny wojownicy.net.pl i tworzenie subdomen na zasadzie nazwa_gildii.wojownicy.net.pl. Mogę też zakupić domenę typu org lub org.pl

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
Atresia, Ont
Atresia
f(Rycerz) = Win

Gwardzimierz Wielki
Ork
Rycerz
Piwa: 17/49

Zloto
Wysłany: 2010-11-15, 12:22    [Cytuj]

Guy above me actually has a point.

Głupoto, strzeż się - nadchodzę!
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2010-11-15, 13:18    [Cytuj]

Dzięki za informację =)

Jeśli chodzi o zainteresowanie, to chociażby ja myślałem o założeniu czegoś takiego na retro. Nie wiem, jak inni ;)

Kherehabath

Kherehabath
Piwa: 47/48

Zloto
Wysłany: 2010-11-15, 15:32    [Cytuj]

Hmm da się wykonać. Ale potrzebuję czasu żeby to napisać, więc na szybką reakcję nie liczcie ;P Może być spokojnie coś jak automatyczny skrypt fora.pl ;P Ja Wam odpowiada to mogę się porozglądać i pomału dostosować serwer do czegoś takiego.

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
Atresia, Bolivar
Spider4

Piwa: 31/52

Zloto
Wysłany: 2010-11-15, 16:20    [Cytuj]

Cytat:
Na wew. forum mamy konkurs "Kto jest fajniejszy". Za każdą spełnioną prośbę, dostajemy punkty, które wymieniamy na nagrody. Więc zabijamy się o okazje ;P ;P ;P

Mam jakieś ograniczenia odnośnie próśb ? ;P
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Kherehabath

Kherehabath
Piwa: 47/48

Zloto
Wysłany: 2010-11-15, 19:59    [Cytuj]

W sumie to ile będziecie mieć tych for. 10 na ere? Zamiast kombinować zrobie Wam formularz zgłoszeniowy gdzie podacie subdomene, skrypt jaki chcecie mieć, login admina i hasełko. Po przesłaniu formularza w 24 godziny forum stanie na nogi z wszystkimi dodatkowymi stylami i takimi tam pierdołami bez możliwości edycji w bazie i ftp tak jak to jest na fora.pl czy przy preinstalacji na chociażby yoyo. Tylko pozostaje pytanie co z tym robić na koniec? Mogę np automatycznie na koniec ery wysyłać zrzut bazy na maila admina i kasować jeśli administrator nie przedłuży na następną erę. Nie wiem niech ktoś napisze do tego regulamin to wpółzautomatyzuje ale nie dam Wam dowolnie tego tworzyć bo mi się nie chce pisać tylu zabezpieczeń.

[ ODPOWIEDZ ]