Wpadłem na taki pomysł aby po kliknieciu na wojownika wyświetliło się, oprócz tego co teraz jest, pewne pole edycyjne. Pole te uzytkownik mógłby wypełnić czym chce tak aby wyrazic siebie i podzielić się czymś z innymi. Obrazek mowi wszystko:
Sam nie wiem czy to dobry pomysł, ocene pozostawiam sztabowi i graczom Ryzyko wiąże się z tym że będą gracze, którzy umieszczą tam dziwne linki, przeklenstwa, pojadą po kimś, zdradzą staty innych wojownikow i t d.
Pewnie, że dobry już wiele razy wspominany (chyba, że to moje urojenie ). Pismaki będą mogli się wypisać, niewyżyci wyżyć itd.
Walgo napisał/a:
Ryzyko wiąże się z tym że będą gracze, którzy umieszczą tam dziwne linki, przeklenstwa, pojadą po kimś, zdradzą staty innych wojownikow i t d.
I pewnie powstałby do tego kolejny regulamin... Aktualnie nie ma chyba tak skrzywionej społeczności wojów i zdrowy rozsądek jednak przeważa. Najsensowniejszym imho rozwiązaniem byłoby zgłaszania naruszeń przez graczy, czyli na zasadzie "besztania". Powołać sztab "moderatorów", którzy by mieli możliwość sprawdzania takich zgłoszeń i po krzyku. Nie tworzyć sztywnych ram tylko oprzeć się na kulturze osobistej i zdrowym rozsądku, wulgaryzmy, informacje mogące wspomóc /zaszkodzić w rozgrywce innym - usuwać. Donosicielstwo nie jest takie złe...
Korzystając z okazji... ja nadal bym forsował swój postulat o dodaniu bezpośredniego przekierowania do wojopoczty. Pisząc zrozumiale dodatkowy przycisk "wyślij wiadomość" na tej karcie postaci.
Korzystając z okazji... ja nadal bym forsował swój postulat o dodaniu bezpośredniego przekierowania do wojopoczty. Pisząc zrozumiale dodatkowy przycisk "wyślij wiadomość" na tej karcie postaci.
O, to to bym chętnie zobaczył też.
A miejsce na dowolny opis -- moim osobistym zdaniem -- czemu by nie. Ale to raczej byłoby dalej w kolejce.
O tak, to zdecydowanie dobry pomysł.
Miejsce na prywatny komentarz - to również dobry pomysł który pojawia się od bardzo dawna, ale treść musiałaby podlegać moderacji.
Moderacje w jakims wiekszym stopniu bym, odpuscil... ew. dodal przycisk zgloszenia naruszenia regulaminu, co sprowadzalo by sie do podstawowych zakazow. (przeklenstw, linkow do nielegalnej zawartosci etc.) Kazdy by mial tam to co uwaza za sluszne (linki do for, opis... ).
Nie wiem, czy nie dalo by sie tam podpiac tego nowego systemu formatowania tekstu z PW Fayla.. wtedy mozna by upiekszac dowoli... ale to juz dyskusja na wewnetrzne ;)
A ja się dla odmiany nogą podpiszę... Dam znać jak mi się uda...
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
Pamiętam rozmowy z Philem na ten temat (początek roku?). Taka informacja plus klimatyczny obraz postaci. Wszystko rozbijało się tak naprawdę o moderację tego. Niestety jest to największy problem
Może po październiku zostanie to jakoś rozwiązane i przy kolejnej aktualizacji dodane?
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Zrobimy to, ale nie wiem czy w tej aktualizacji. Natomiast kwestie moderacji myślę, że najprościej rozwiązać tak:
Button zgłoś nieregulaminowy komentarz i:
W wypadku grubego przewinienia (obraźliwe wulgaryzmy, treści zabronione prawnie, itd) usunięcie komentarza + blokada na możliwość wpisywania komentarza do końca ery.
W wypadku mniejszych przewinień czasowa blokada od miesiąca do trzech.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum