Forum Lotharis Strona Główna

 Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...


Poprzedni temat «» Następny temat
Internet
Autor Wiadomość
Bolivar


brak
Wiek: 45
Posty: 1182
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2010-09-05, 18:39   Internet [Cytuj]

Muszę się wyżalić ;) .

Po prostu mam już dość Aster. Mam u nich pakiet: kablówka + internet + telefon. Brałem trzy usługi ponieważ były tańsze niż dwie. Prze pierwsze kilka miesięcy wszystko śmigało, że hej. Jednak po kilku miesięcy jest to tragedia. Kanały znikają na kilkanaście sekund na analogu (na cyfrowym działa) i jest lekka panika u młodego, a internet zachowuje się jak dziadek z prostatą. Działa... nie działa... działa wolno... nie działa... By nie było - nie ma syfu na laptopie - ten sam sprzęt podpięty u klienta śmiga bez problemów. Czasem specjalnie go podpinałem by sprawdzić czy nie ma problemów.
Oczywiście był technik, wymienił modem i niewiele się zmieniło. Oczywiście początkowa diagnoza to, że winny jest router z WiFi, który mam w domu... pracowałem przez kilka dni (co nie ucieszyło mojej żony bo była pozbawiona neta na swoim komputerze ;) ) na samym modemie i wszystko działało tak samo.
Możliwe, że skoro Aster jest teraz na sprzedaż to nikt nie myśli o inwestycjach... ale jak ktoś chce zakupić u nich usługi to niech się zastanowi. Ja mam jeszcze 9 miesięcy męki z nimi.

No to wyżaliłem się. Jakoś lepiej mi jest :-)
_________________
Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
 
     
Phil


-
Wiek: 43
Posty: 1458
Piwa: 275/41
Skąd: Kraków

Zloto
Wysłany: 2010-09-05, 20:52    [Cytuj]

Być może masz faktycznie jakiś problem z routerem. U mnie na rozłączenia pomogło wgranie aktualniejszego firmware. Przynajmniej tak mi się wydaje ale od kilku dni nie ma problemów jakie były wcześniej.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]
 
     
Bolivar


brak
Wiek: 45
Posty: 1182
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2010-09-05, 21:08    [Cytuj]

Phil:
[quote]pracowałem przez kilka dni (co nie ucieszyło mojej żony bo była pozbawiona neta na swoim komputerze ;) ) na samym modemie i wszystko działało tak samo[/quote]
Jak widać to nie router...
_________________
Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
 
     
Azareus
Zasłużony dla Rivangoth


Brak
Posty: 1289
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2010-09-05, 21:24    [Cytuj]

A tam narzekasz ^^

Ja mam internet od elinka. Jako ze to rodzinny a głownie siedze na netbooku, to za ostro nie gram :) dobra, mam router, prędkośc deklarowanato 2mb/s.

A teraz praktyka:
Wychodzi 100kb/sw dzień i 200kb/s od 23.00 do 13.00
A działa 20-100kb/s najczęściej "lagując" i 'zamulając"

Dowody zbrodni:



Zazwyczaj od 3 linii ping zaczyna się od 2k+. Telefony nic nie dają, on nic nie widzą :P Internet pada przy większej burzy/deszczu lub chwilowym braku prądu :) Oczywiście nie zauważą tego, chyba ze zadzwonię :) A jeszcze bardziej mnie śmieszy, że zmieniałem dostawce 3 lata temu, kiedy skarżyłem się Emilowi na 48 godzinne nawet przerwy w dostawie :P Nie wiem może słabo się znam na tym, ale znajomy informatyk zwyczajnie się z mojego dostawcy wyśmiewa :p jak dobrze ze w październiku się przeprowadzam. tam mają 5mb/s i nie słyszałem o podobnych problemach ;p

PS: Razem z telewizją płace za niego 50 zł. Za tą sama cenę mam te 5mb/s w nowym miejscu zamieszkania :P
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
 
     
Irmo
Zasłużony dla Rivangoth




Wiek: 32
Posty: 832
Piwa: 40/61

Zloto
Wysłany: 2010-09-05, 23:12    [Cytuj]

Też mam Aster, też trzy usługi. Jeszcze nie zdarzyło mi się narzekać, a korzystam z ich usług już kilka lat. Na moim laptopie śmiga, u siostry tak samo. Gorzej u rodziców, ale u nich wszystko się ślimaczy.
Mimo to, gdybym miał wybierać teraz, to wybrałbym co innego. Konkurencja ma lepsze parametry i lepszą ofertę po niższej cenie.

Aza, musisz mieć niezłą zabawę ;P
_________________
Im większe obrażenia, tym mocniej się ukocha przeciwnika i tym szybciej złoży nam pokłon.
Głębokie myśli Txikiego Tartalo*
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  Ferrońskie Diabły
     
vallo
?ysy


Vallo
Wiek: 41
Posty: 385
Piwa: 31/134
Skąd: ze wsi

Zloto
Wysłany: 2010-09-06, 09:08    [Cytuj]

Nie marudzcie- ja chciałem 4mb to mnie pani wyśmiała - uroki wsi
_________________
Alkoholicy są dla mnie niczym ...... Niczym Bracia.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  PMC 4 Ever
     
Kherehabath


Kherehabath
Wiek: 39
Posty: 615
Piwa: 47/48
Skąd: Kraków

Zloto
Wysłany: 2010-09-06, 10:27    [Cytuj]

Firma NetControl.
Przepustowość na 3 węźle (bloki działają masymalnie na dwóch).
Przepustowość u mnie w mieszkaniu pierwszy pomiar (uruchomiony pakiet 16mb w symetryku):



2 pomiar:


3 pomiar:


Pingi do serwerów:





Tracert dop onetu:



Brzegowy przyłącz w tym miejscu to 200mB symetrycznego gwaranta od Astera.
Dynamicznie po wyczerpaniu limitu dołącza się 20m zapasu od netii.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
 
     
Rylek


Lacert
Najemnik
Cecyl z Bladopola
Posty: 26
Skąd: Radom

Zloto
Wysłany: 2010-09-06, 16:20    [Cytuj]

ja od 5 lat jestem zadowolony z vectry net + tv (telefon mnie nie interesuje)
obecnie mam neta 8mb wszystkko smiga jak trzeba malo przerw w dostawie, pingi przyzwoite (od dobrych 4 miechow w nic nie gram w nic -> problemy z grafika obecnie czekam na "nowa" z gwarancji) wkazdym badz razie zadowolony z ich uslug jestem
w Radomiu gdzie mieszkam byly z vectra (wczeniej dami) prblemy ale glownie z tego powodu ze przylaczali wiecej klientow niz mogli fizycznie obsluzyc i defacto zagwaranotwac w miare dobra przepustowac lacz. wtedy padaly cale wezly ale jak mowie to bylo kiedys.. obecnie w ciagu mego uzytkowania byly 2 konkretne awarie (a to im piorun spalil switche, a to zalalo studzienke..) czasem jakas konserwacje w nocy walna
pozatym od 2300 daja x2 szybciej od 1 w nocy x4 szybciej do 0800 rano. cena za 8mb ~65 (wysyl 384kb jak pamietam i tu najwieksza bolaczka tgo providera)
z tv jakos tak specjalnych problmow nie ma.. kanaly graja hd maja dekoder z pvr udostepniaja juz

pare osob z pracy ma telefon u nich i obecnie jest bez zarzutu
jakis czas temu dawali 2 modemy 1 do neta drugi do telefonu bo sciagajac cos rwalo polaczenia. obecnie juz te problemy nie wystepuja.

jezeli w twoim miescie jest vectra polecam (mogli by nieco zadbac o klienta starego jakis program lojalnosciowy..)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]
  Wiejska Banda
     
Spun


Spun
Posty: 124
Postawił 1 piw(a)
Skąd: Kraków

Zloto
Wysłany: 2010-09-06, 17:37    [Cytuj]

Ja nie wiem od ilu to już lat mam UPC ale zmieniać nie zamierzam :] jedyne przerwy w dostawie internetu mam podczas większych awarii ale wtedy to pół Krakowa niema neta :]

_________________
LEEROOOOOOY JENKINNNSSSS!!!'

http://www.youtube.com/wa...feature=related
http://88.198.228.172/alb...1a4310_9756.jpg
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  GWN
     
Azareus
Zasłużony dla Rivangoth


Brak
Posty: 1289
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2010-09-06, 18:38    [Cytuj]


Huehuehue, ktoś coś mówil o powolnym internecie? :D
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
 
     
Bolivar


brak
Wiek: 45
Posty: 1182
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2010-09-06, 19:09    [Cytuj]

Khere zabrałeś mi neta od Astera ;P . BTW. nie wie ktoś czy mają jakiś BOK przez neta? Chciałem im się pożalić, ale tylko na infolinii mi się udało. Ja wolę jednak pisane skargi.

Azareusia, tak widziałem taki net - pracowało na nim 15 osób + dwie na Pulpitach Zdalnych. Obecnie mają Netię 3/3... która dzisiaj padła.

Co mam za złe Aster? Mimo zgłoszeń twierdzą, że problemu nie ma. Wysłali raz technika, który wymienił modem i stwierdził, że winą jest to, że nie mam modemu włączonego cały czas tylko jak korzystam z netu... ręce mi po prostu opadły do ziemi.

Wcześniej miałem neta na 5 megowym DSLu. Sieć dla 10 mieszkań i chodziło to o wiele szybciej. Ehhhh
_________________
Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
 
     
Ralz
Psychonim


Wiek: 38
Posty: 170
Piwa: 29/15

Zloto
Wysłany: 2010-09-06, 20:41    [Cytuj]

Boli, technik mial racje... ;) jak nie masz wlaczonego modemu to caly internet ma Khere... a gdy wlaczasz modem, to centrala z Astry wysla do niego kilku dresów z bejzbolami 'po prosbie'... a to chwile trwa... ;P


Nie wiem... ja od lat mam TP (teraz 6Mbit... 10 mi nie chcieli dac... ;P) i po prostu nie wiem, czy moze byc gorzej/lepiej... jestem zadowolony, ze wogole mam... alternatywa raczej nigdy do mnie nie dotrze ;)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
 
     
Bolivar


brak
Wiek: 45
Posty: 1182
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2010-09-06, 21:00    [Cytuj]

Chyba szybciej będzie jak zadzwonię do Kherego ;P Poza tym z tymi bejzbolami to mam wrażenie, że Aster jest sporo do tyłu - muszę przez Kherego ciągle ich wymieniać ;-)

No nic - wracam do nauki, przez tydzień jestem na szkoleniu i trzeba ten czas wykorzystać ;-) W końcu podpisałem lojalkę na rok...
_________________
Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
 
     
Grudo


Grudo
Posty: 143
Piwa: 8/19
Skąd: Gdańsk

Zloto
Wysłany: 2010-09-21, 11:52    [Cytuj]

Aza cos mowiles o powolnym internecie?
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
 
     
Drakki
Emeryt


Wiek: 36
Posty: 214
Piwa: 23/18

Zloto
Wysłany: 2010-09-21, 12:39    [Cytuj]

nie ma to jak Wi-Fi :gun: :P


Za kilka miechow powinno sie poprawic bo kolo mojego domu maja klasc swiatlowody ;P
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
[ ODPOWIEDZ ]
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 17