Mam pytanie: jak to jest, że w tematach z ogłoszeniami każdy może pisać dowolne pierdoły nie przejmując się zasadami tego działu i tematów tak oznaczonych? Mam kolejne pytanie: dlaczego moderacja forum pozwala na to? Ba! Emil sam również to robi? Dlaczego za łamanie zasad w tamtym dziale nie ma żadnych konsekwencji, a za pisanie niecenzuralnych słów już są? Proszę o wytłuszczenie punktów regulaminu, które należy brać na poważnie, a które można olać, bo ja takiego spisu nie posiadam, a widać istnieje.
ed.
Jeśli jest za mało moderatorów i ten jeden nie jest w stanie ogarnąć całego forum i stosować się również do zasad, to może należy przeprowadzić jakiś dodatkowy nabór? Bo teraz wychodzi na to, że na forum istnieje zasada "co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" a jedyny moderator nie jest w stanie zrobić od miesiąca jednego ... splita (w temacie GWNu) i kilku dalszych w pozostałych tematach. Więc może naprawdę potrzeba kilku nowych modów, którzy pomogą mu w wypełnianiu obowiązków?
_________________ MMA PANOWIE MMA!!!
Autor postu otrzymał 1 piw(a)
Ostatnio zmieniony przez Emilka 2010-12-02, 00:57, w całości zmieniany 2 razy
Khhagrenaxx, Zgłosiłem osobę która napisała wulgaryzmy i do tej pory nie dostała warna, jak ktoś pisał na SB to pół dnia mineło nim ktoś zauwazył, mimo że w międzyczasie wypowiadało się na SB 2 adminów...
Osoby z zespołu nie zajmują się moderacją forum. Reagujemy tylko jeśli coś przez dłuższą chwilę nie jest wyłapane przez opiekuna forum. A moderatorem i administratorem jest Emil, który w tej chwili jest zajęty pisaniem pracy mgr. Jak będzie miał więcej luzu to wróci do aktywnego moderowania.
Co do naboru na moderatorów - pamiętam, że Emil przeprowadzał takowy kilka miesięcy temu i chyba nikt się nie zgłosił (tak mi się przynajmniej wydaje, bo nie orientuję się w szczegółach).
To w takim razie kto stoi nad moderatorem/administratorem forum?
Bo tutaj została zgłoszona skarga, że na pewne punkty regulaminu reaguje, a na inne nie.
Co innego, jakby nic nie robił
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Bo tutaj została zgłoszona skarga, że na pewne punkty regulaminu reaguje, a na inne nie.
Po prostu w pierwszej kolejności reagujemy na najpoważniejsze przewinienia. Jeśli widzę, że ktoś bluzga i z jakiegoś powodu nie ma reakcji moderatora to sam egzekwuję regulamin. Na drobniejsze przewinienia typu offtopowe spamy nie mam po prostu czasu.
Może warto ogłosić stały nabór na moderatorów? Chociażby na poszczególne działy forum, nawet jeśli nie na nadzór na całym od razu. Bo np w rekrutacyjnych, czy gdzieś, przydałaby się jedna osoba, która tam zagląda i pilnuje, by jakichś większych ekscesów nie było
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
W takim razie jak widzisz Philu funkcjonowanie forum, skoro jedyny moderator jest zajęty ważniejszymi sprawami, a wy - co oczywiście rozumiem - jesteście skupieni na tworzeniu, usprawnianiu i poprawianiu gry?
Jeśli jeden nabór zawiódł, ogłoście kolejny i kolejny, bo zawsze zwiększa to szansę, że znajdzie się ktoś, kto będzie mógł poświęcić odrobinę swojego czasu, by użytkownikom tego forum żyło się lepiej. Chyba że chcecie mieć tutaj drugie Veass.
Praca mgr napisana jestem w tym momencie do dyspozycji wszystkich.
Co do moderowania moderuje jak moderuje pozwalam wam na wiele widzę że jednak wbijacie mi sztylet w plecy oki w takim razie będę się teraz trzymał sztywno regulaminu i wsio. Nie będę się z nikim użerał bo nie mam na to ochoty.
Nabór na modów był nie zgłosił się nikt konkretny nowego nie będzie sam z Bolim sobie poradzę. Proszę o wyrozumiałość.
Koniak nie ma twojego zgłoszenia proszę o ponownie lub linka mi prześlij.
Jeśli nie odpowiada wam moja moderacja to napiszcie to wyżej moimi zwierzchnikami są Phil, Ralz, Cerek, itp ja tu tylko moderuje i ogarniam całe forum.
_________________ [center]Są ludy co dojrzały do śmierci Z rąk ludów niedojrzałych do życia.
Gratulacje z okazji napisania, teraz jeszcze to obronić!
Przy okazji chciałbym się zapytać dlaczego temat ogłoszeniowy PMC został w "dziwny" sposób podzielony, teraz jest w porządku ale wcześniej zostawione były 3 posty - które osobiście odebrałem jako prztyczek w nos.
Nic nie mam do Twojej wcześniejszej moderacji, uważam wręcz, że wywiązujesz się z niej nad podziw dobrze, niemniej chciałbym znać przyczynę tego wcześniejszego działania. Oczywiście jeśli to Ty jesteś za nie odpowiedzialny.
Pozdrawiam.
Emilu, nie odbieraj tego osobiście, byłeś zajęty, zagalopowałeś się i sam złamałeś w jednym miejscu regulamin, którego powinieneś przestrzegać, no trudno, zdarza się.
Nie wiem jak ty, ale ja po prostu zauważam różnicę na tym forum teraz a trzy miesiące temu (w sensie takim, że wróciło wielu użytkowników, jest o wiele więcej postów i gdyby miała nad tym zapanować jedna osoba, to musiałaby siedzieć cały czas i tak być nie może).
Ja jestem ze Śląska i dla mnie porządek musi być:) pozdrawiam i życzę owocnego moderowania.
Żet mam ci wspomnąć ile razy ty łamałeś regulamin? Skwituję twoje zachowanie w prosty sposób: Czemu to widzisz drzazgę w oku brata, a nie dostrzegasz belki we własnym oku?
Oki tak jak napisałem teraz będę się trzymał sztywno regulaminu i to wsio.
Kalam mój błąd, późno było i zrypałem sprawę w przenoszeniu i zapomniałem to naprawić bo oczy zamykały się same.
_________________ [center]Są ludy co dojrzały do śmierci Z rąk ludów niedojrzałych do życia.
Cóż... były już walki o sztywne trzymanie się regulaminu... ale widać ludziom brak ucisku. Powodzenia w następnych walkach z waranami za zalogowanie się. Ja już ich wspierać nie będę... bo po co, skoro potem wszyscy narzekają na wolność
Oby wasze tematy puste były a całe życie wojów wróciło na fora gildyjne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum