lesio2
Gallena
Mroczny Elf
Szermierz
Zloto
Wysłany: 2010-06-25, 07:57 Zabity przez żywego trupa?
Dnia 25.06.2010 o godz. 01:29:40 jeden z moich współtowarzyszy stoczył ze mną trening, wynik na obrazku:
http://img24.imageshack.us/img24/1018/remis.png
Żeby wszystko było jasne : w turze 52 przeciwnik miał zdrowia 8/1237, strata[68], natomiast ja miałem zdrowia 41/1224 i pancerza 100/1210. Oboje nie byliśmy pod wpływem żadnego profitu. I nagle w turze 53 mój przeciwnik jest Ś.P., a ja mam zdrowia 0/1224, strata[26] (mimo że miałem go 41) i pancerza 0/1210, strata[115] (mimo że miałem go 100), chociaż nie dostałem żadnego uderzenia.
Wydaje mi się to nieco dziwne, więc prosiłbym o sprawdzenie lub o wytłumaczenie jeżeli jest to sytuacja normalna
Całe zajście dotyczy s1, walka Gallena vs Smoczy Cień.
Pewności mieć nie mogę, ale mogę opowiedzieć jak sądzę że było.
Były już takie sytuacje, gdy w ostatniej turze wchodził Zatruty/Płonący Oręż. Tak więc obstawiałbym, że atakujący zginął od kopniaka (jeszcze przed wliczeniem normalnego ciosu) i przez to zepsuło mu się wyświetlanie. Jednocześnie on w tej turze też trafił (i zapewne miał też kopniaka który mu wszedł, bo po kopniaku zdaje się wyświetlały się błędne wartości straty HP/pancerza) i zabił broniącego, ale jego obrażenia nie wyświetliły się bo gra w momencie wyświetlania uważała że już nie żył.
Nie tylko tak jest z kopniakiem ale z płonącym vide na s2 Jak sam widzisz oponent żył w następnej turze tylko przez profit zadający dmg wyświetliło go jako martwego.
Gdyby profit ie nie odpalił to normalnie przed śmiercią zadałby Ci odpowiedni dmg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum