Nie jestem pewien czy trafiłem do właściwej karczmy, ale mam sprawę do władz.
Otóż przed chwilą próbowałem się zalogować na moje konto na świecie Retro i cóż widzę?
Cytat:
Radni miasta Rivangoth, jak i jego mieszkańcy, uzanli wspólnie iż Twoje imię jest nieregulaminowe. By grać dalej musisz je zmienić!
Imię mojej postaci to: raist
Proszę mi wytłumaczyć dlaczego jest ono nieregulaminowe.
Raistlin Majere jest magiem w trylogii Dragonlance. Jest to seria książek fantasy. Raist jest skrótem (zdrobnieniem?) od pełnego imienia tegoż maga, używanym przez jego towarzyszy przygód.
A na przyszłość przed zadaniem tego typu pytania proszę o przeczytanie regulaminu imion I kieruję ten apel do wszystkich, którzy w przyszłości mogą mieć taki problem.
Ponieważ w tej chwili nie ma w grze mechanizmów sprawdzających czy imię rozpoczyna się z wielkiej litery, kwestię tę precyzuje regulamin. A ten jasno stwierdza, że zasady pisowni imion mówią, iż mają się zaczynać z wielkiej litery. Zmiana "r" na "R" załatwi sprawę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum