O ile pamiętam, w V erze organizacje otrzymywały specjalne punkty za dane zajęte miejsce na turnieju. Fakt, wtedy było więcej gildii itd. Ale teraz, gdy mamy ograniczenie 25 osób na gildie, czemu by tego znów nie wprowadzić? Myślę że team nie miałby z tym sporo roboty, a zaostrzyło by to rywalizację w grze.
OK, ale jak to ma wyglądać? Punkty za zajęcie danego miejsca? 25 punktów za 1 miejsce, 18 puntów za 2 miejsce, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1 (tak jak w F1 ;-) ) czy w jakiś inny sposób?
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
chociażby puchary, które kiedyś były - złoty, srebrny, brązowy, i przy liście gildii(szkoły), żeby się pojawiały ile kto ma. Czyli dokładnie jak było kiedyś.
Można wtedy segregowanie względem tego zrobic, a nie od daty zalozenia gildii.
Tylko, że puchary brały pod uwagę trzy pierwsze miejsca. Dodatkowo był też ranking Turniejowy obejmujący Złoty, Srebrny i Brązowy Turniej (jeżeli dobrze pamiętam).
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
I niech dalej obejmuje 3 pierwsze miejsca będzie ciekawiej, bo każdy w tej trójce będzie chciał się znaleźć. A Złoty Srebrny i Brązowy turniej to chyba było tylko kwestią turniejów indywidualnych, nie drużynowych.
To było tak. od 0 do iluśtam punktów był brązowy dla gildii, potem po przekroczeniu iluśtam punktów był srebrny a na koniec zloty. Gildia z top1 otrzymywała 9 punktów, top2 6 a top3 dostawal 3. potem potem tez jakoś to leciało ale również mam dziury w pamięci. Pamiętam, ze w pewnym momencie się zbugowało i przestało naliczać punkty. Prawdopodobnie w złotym top1 dostawał 3x9 w srebrnym 2x9 a w brązowym tylko 9. Mniej więcej jakoś tak to leciało
Gracze też mieli indywidualnie brązowy srebrny i złoty
Można by wykorzystać ranking "szacunek". Zrobić prosty system.
Każdego turnieju gildie zajmujące miejsca 1-10 otrzymywałyby punkty, które sumowałyby się ze zdobytymi wcześniej.
1 miejsce - 10 pkt.
2 miejsce - 9 pkt.
3 miejsce - 8 pkt.
...
10 miejsce - 1 pkt.
Dla przykładu gildia A, B i C.
Turniej 1.
1. A
2. B
3. C
...
W rankingu szacunek:
1. A - 10
2. B - 9
3. C - 8
Turniej 2.
1. C
2. A
3. B
...
W rankingu szacunek:
1. A - 19 (+9)
2. C - 18 (+10)
3. B - 17 (+8)
Itd.
Gildia z najwyższym wynikiem byłaby gildią, która osiągała dotychczas najlepsze rezultaty.
ja bym jeszcze dodał te drobne puchary złoty srebrny brązowy bo to jednak takie wyróżnienie i fajnie wygląda oczywiście poza tymi punktami. I zliczanie ile kto zdobył.
[quote="Talphion"]ja bym jeszcze dodał te drobne puchary złoty srebrny brązowy bo to jednak takie wyróżnienie i fajnie wygląda oczywiście poza tymi punktami. I zliczanie ile kto zdobył.[/quote]
Dokładnie, wtedy naprawdę widać która gildia lepiej wypada. W V erze się sprawdziło, więc teraz? czemu nie?
Pamietam ta lige chyba Byly rozne klasyfikacje. Pkty indywidualne w turnieju, pkty gildijne, wspolczynnik indywidualny itp Pamietam ze bylem w top10 na koniec tej ligi Najwiecej pktow zdobywalem na wspolczynniku. Niech to wroci, bo mnie ta liga opor krecila
Dochodzi jeszcze fakt, że silnik V ery rożni się całkowicie( nie jestem pewien) od tego obecnie Więc jakby takie coś miało być wprowadzone, to prawdopodobnie czekałoby programistę sporo pracy Dlatego wg. mnie łatwiej to przeprowadzić na forum w ramach LGL, a np: ktoś z teamu przepisywałby wyniki do tej drugiej loży w turniejach (ta z szacunkiem czy jakoś tak).
No tak LGL to jest jakieś rozwiązanie. Tylko własnie myślę że rzeczywiście fajnie by było gdyby to było odzwierciedlane w grze, własnie przez szacunek jak sam wspomniałeś. Sam o tym zapomniałem, a teraz rzeczywiście patrze że taki ranking jest- tylko że pusty Panowie z teamu, dałoby radę przeprowadzić coś takiego o czym wspomniał Aza?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum