Jeśli chodzi o moje zdanie, kronika powinna w zasadzie dotyczyć tylko wydarzeń związanych z tymi w grze, bez modyfikowania świata w którym osadzone są owe wydarzenia. W ten sposób nie będzie nieścisłości ani konfliktów z wizją świata osób go tworzących.
Naszła mnie myśl. A co z nowymi gildiami, które np wybierają miejsce, gdzie kiedyś była jakaś gildia - jak to klimatycznie rozwiązać. Np tuż po zakończeniu ery jedna gildia się rozpada i w tym samym miejscu powstaje nowa inna. Są tam już pozostałości po starej gildii czy jak.
Dla mnie, na chłopski rozum (bo ja cham jestem), jeśli nie ma informacji w opisie miejsca, to od gildii powstającej zależy, czy będzie się rozbudowywać na gruzach/kanwie etc. jakiejś zamierzchłej gildii czy też nie (w końcu na swoim forum może napisać co też jej się żywnie podoba ). Czy dany wariant znajdzie kiedyś miejsce w opisach? To zależy prawdopodobnie od: czasu, chęci, uznania (ze strony tworzących opisy dla dokonań danej organizacji).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum