Wolnym krokiem z znajdującej się nieopodal karczmy wytoczył się drow.Powiudłwszy mętnym spojrzeniem po zbiegowisku --O w mordę ale kupa błękitnych-- wyrwało mu się z ust.Doczłapawszy do stojącego nieopodal Glowara,Draksus oparł się całym swym ciężarem na jego ramieniu --Te brzydal co to za zbiegowisko.Kogo będą wiesz..-- drow nie zdążył dokończyć swojego pytania gdyż nadmiar alkoholu w jego żyłach dał o sobie znać.Drow w jednym momencie puścił potężnego pawia obrzygując stojącego obok Glowara --Heppp od razu lepiej-- mruknął jakby w przeprosinach do barbarzyńcy drow.
Na rynek wkroczył elf bowiem usłyszał o tym jak błękitni postanowili wypruć sobie nawzajem żyły. Przysiadł na ławeczce samotnie bowiem nie znał tu ludzi, a i w szkole niezbyt wielu ludzi poznał. Z lekkim niesmakiem oglądał tą cukierkową zabawę.
Załącznik numer 1: lista [z wypisaną przewagą posie nad zabitymi w trakcie nierównej wojny]
Cytat:
Hamster [24] - 29 dni walczenia+ ogrom profitów
Ksawersis [71] - 5,5 dni walczenia+ profity
Aydalis [70] - 6 dni walczenia+ zarąbiście wiele profitów
Glowar [75] - 3,5 dnia walczenia+ profity
Sigmar czytając te bohomazy lekko wzdrygnął. Przeczytał uważnie kilka razy i powiedział do siebie
Ork delikatnie przepchnął się przez zbierający się tłumek, aby przeczytać ogłoszenie. Chwilę mu to zajęło, ale gdy skończył zwrócił się do Glowara:
- Nierówna wojna, powiadasz? Taki jesteś cyniczny, czy po prostu tak głupi? Nie zaczęlibyście tej wojny, gdyby była równa... ale losy wojenne są zmienne. ?atwe zwycięstwo wyjątkowo często zmienia się w sromotną porażkę. Jeśli tego nie wiesz, toś kiep, a na dodatek użalasz się nas sobą jak ludzka kobieta. Gardzę słabeuszami, którzy nie potrafią zaakceptować, iż dostali w tyłek od silniejszego... i jeszcze mówią o "niesprawiedliwości". Życie nie jest sprawiedliwe, a już szczególnie życie wojownika...
- To ja chciałem Ci powiedzieć, że wojna była nierówna od samego początku, gdyż atakowaliście BCG z myślą o zwycięstwie i byliście stroną silniejszą. Wasz pech, że Bractwu udało się ściągnąć wojów, którzy odmienili losy tej wojenki. W każdym razie użalanie się nad sobą nic nie da, wierzcie mi, znam się na tym.
Ragdash obrócił się na pięcie i już chciał odejść, kiedy przypomniawszy sobie o czymś zawahał się i odwrócił ponownie do Glowara.
- I jeszcze jedno. Walczyłem niegdyś z Posie na turnieju, i jestem prawie pewien, że jest płci żeńskiej... może u niziołków to nie jest takie oczywiste, mimo to dla wprawnego oka zauważalne. I jeszcze rada: uważaj co o niziołkach mówisz, bo tylko z pozoru wyglądają na niegroźne dzieciaki... tak naprawdę potrafią być strasznie złośliwymi konusami, nie mówiąc o tym, że piekielnie celnie miotają niewielkimi przedmiotami. A co do wojny, nie stawiałbym na Wasze zwycięstwo.
To rzekłszy ork obrócił się, przecisnął obok gapiów i wyszedł z placyku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum