Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
"Chwilka czasu" a zloto/krew i pot
Autor Wiadomość
Leithain

<brak>
Postawił 1 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-11-04, 15:06    [Cytuj]

NIE zgodzę się z tym że gra jest za trudna... Trzeba ćwiczyć umysł bo na starość pieniędzy nie policzycie i was oszukają...
Gram na s1 s2 i hard, jak nie mam czasu w tyg i na weekend zwala mi się 3x600pare tur to nie jest wesoło ale 45min w piątek i 45min w sobote (razem z turniejem) i już :P
Co do problemu z prowadzeniem postaci to dajcie żyć, ja swoją postać na s2 skopałem dość nieźle (m. elf szermierz, który przypomina bersekera), zdażało mi się wtopić masę walk (walcz i zamiast 3 na probe wpisałem 40 z pośpiechu i ok 20 walk=40 tur poszło...) w dodatku straciłem z 500 tur z czego wykupiłem 240 narazie i co? Jak wykorzystam ture jestem w TOP40... Więc moim zdaniem gra jest łatwa nawet za łatwa. Na hard po 60 lev złota starczy już na wszystko. A wsześniej wystarczy poświęcić trochę expa i bić potwory 2 lev mniejsze by leczyć się za 2sz a nie 8sz i zarobić na nową broń/zbroję. Jak ktoś nie wpadł na takie rozwiązanie to no cóż - mam nadzieję że nie do takich ludzi ta gra jest adresowana. Na 80 lev bije już potwory z końca listy i mimo straconych 129 tur (agrr nie da się wykupic ;P ) jestem w top5 jak wykorzystam tury. Na grę poświęcam może 8min/120tur. Zresztą na hard aktywnych graczy jest może z 30 a aktywnych i grających od początku może 20 więc to żadne osiągnięcie.
Jedyne co mi się nie podoba to questy na wypadajki. I nie chodzi tu o dumanie z czego to wypada bo to pół biedy - można no forum poszukać. Chodzi o częstotliwość... Musiałem np. na s2 ubić 20 korwinów by mi jego głowa wypadła, na hard z 60 tur poświęciłem na wydropienie jednej szałwi głogowej bez skutku. Może po prostu mam pecha...
Podsumowując postawię śmiałą tezę, że polskie społeczeństwo unika od wszelkich wyzwań i szuka gier w których myślenie, planowanie i strategia są niepotrzebne. Jeśli kogoś uraziłem to wybaczcie.

P.S. Mam taki pomysł, aby przy tworzeniu postanie było w jakiś sposób zaznaczone czy dana klas bądź układ klasy i rasy są łatwe do ogarnięcia czy trudne. Ery możnaby troche skrócić...
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Drakki
Emeryt

Piwa: 23/18

Zloto
Wysłany: 2009-11-04, 15:21    [Cytuj]

Leithain napisał/a:
"..."Ery możnaby troche skrócić...

Skrocic mozna bardzo latwo ;P
Wystarczy zwiekszyc limit turek i ich odnowe na 1/6 min ;P
Wtedy zamiast 6 miechow bylyby 3 ^^.

Leithain

<brak>
Postawił 1 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-11-04, 15:26    [Cytuj]

Raczej chodzi mi o to by się kończyły w okolicach 200lev bo potem troche nuda...

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2009-11-04, 15:29    [Cytuj]

Akurat po 200+ zaczynaja ludzie kupywac przedmioty za talony i alchemizowac przedmioty ;d

Wlasciwie to z questami i ja juz zaczynam miec problemy ;d Tyle wypadajek w ekipunku i coraz sprzedaje niepotrzebne ;d

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2009-11-04, 15:29    [Cytuj]

Skracanie nie działa, bo przyspieszając przypływ tur, sypią się dni wirtualne ;)

A co do tego, czy naród jest leniwy i unika wyzwań, to się nie zgodzę. Taka a nie inna frekwencja choćby na hardzie wynika raczej z tego, że ten serwer jest zbyt nieciekawy po ok 60lv, a nie dlatego, że jest za trudny ;P

Drakki
Emeryt

Piwa: 23/18

Zloto
Wysłany: 2009-11-04, 16:19    [Cytuj]

Irmis napisał/a:
Skracanie nie działa, bo przyspieszając przypływ tur, sypią się dni wirtualne ;) "..."

Jezeli zmieni sie limit dziennych turek do 240 to nie bedzie problemu ;P

[ ODPOWIEDZ ]