Ty lepiej nie szukaj lepszego serwera tylko znajdź optymalizację kodu żeby nie zżerał aż tyle pamięci. Szczerze mówiąc to jest hardcore. Z tego co patrzę po stronach z dedykowanymi serwerami to nasza maszyna stoi gdzieś na poziomie tych co trzeba opłacać 300 zł miesięcznie. Powiedzmy, że jeśli dochody z gry będą na tyle duże aby stać nas było na utrzymanie takiego choćby dedyka to zafunduje wojom prawdziwe kombo serwerowe z superszybkim dostępem do pamięci i ultraszybkim odczytem samego kodu gry z pamięci flash. A jak narazie cieszmy się, że mamy dobry przyłącz 35MB/s, dobrą obsługę (;P), codzienne backupy (podczas turnieju na bierząco praktycznie). Podejrzewam, że delfnet niczego lepszego nam nie zapewnił.
Np pierwsze dwie walki z grupą przebiegały szybko. Kolejne dwie w ramach tej samej grupy już b. długo. I tak za każdym razem. Końcowe podliczenia expa i zapis do bazki trwają sporo. Prosta i szybka w wykonaniu jest optymalizacja zapytań sql. A na nacie sporo poradników jak zmodyfikować zapytania by wykonywały się jak najkrócej.
Dobry pomysł z tym przedużeniem eventu o nowe zwoje i pomieszczenia
Ostatnio zmieniony przez Walgo 2009-05-01, 17:32, w całości zmieniany 1 raz
Ja też nic nie znalazłem i mi to jakoś nie przeszkadza, szczerze mówiąc od momentu kiedy przeczytałem opis eventu (przed jego rozpoczęciem) od razu skończyłem kiszenie tur bo to bez sensu było...
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum