Shutter - Widmo
Event Horison
Obcy - cała seria
Egzorcyzmy Emily Rose
Descent - tylko 1 część bo 2ga kiepska
Sierociniec
Ring
Piła - tylko 1 część
Pozwól mi wejść
30 dni mroku - najfajniej przedstawione wampiry spośród wszystkich filmów o wampirach (nie licząc True Blood)
Dziecko Rosemary
The Thing
Dodam od siebie coś (niedawno na YT sobie oglądałem zestawienie)
"The Exorcist I - III"
Chyba min. za scene, kiedy pielęgniarka zamyka drzwi, odwraca się, idzie i... Kurde, dźwięk który wtedy wyemitowano przewyższał ten, emitowany przez niektóre reklamy na polsacie. Masakra.
Descent - Walgo polecił to ja też Chociaż w 1 momencie miałem ochotę "goblinka" zdzielic kijem. Tylko takowego kija nie było gdzie dorwać.
REC 1 - chociaż druga tez może być ok, tylko ten SWAT ciamajdowaty i dorobienie motywu, który nie każdemu sie może spodobać.
"Journey to hell" - jakoś podoba mi się "herpderp" w czarnym worku na głowie, kiedy wiozą bohatera na "salę operacyjną"
Spoko z tej listy co Walguś zarzuciłeś to nie ukrywając tak z dobre 80% widziałem już
Zastanawiam się czy jeszcze jest jakiś horror co mnie zainteresuje Leviathana sobie dziś puściłem bo Dooma nie wytrzymałem oglądać... kaszana dno i 3 metry mułu
Descent no film pierwsza klasa trzyma w napięciu taka lepsza kopia Cave'a znacznie lepsza no ale druga część to już nie było to samo. Troszkę przebajerowana.
No nic zassam sobie to co polecacie a czego nie widziałem
Azauś Rec I i II odpada mi ogólnie te filmy się nie podobały były głupie i brakowało w nich tego czegoś czego szukam w horrorach.
_________________ [center]Są ludy co dojrzały do śmierci Z rąk ludów niedojrzałych do życia.
zrobiłem tak ale szczerze to nie dla mnie... ten aktor mięśniak Rock czy jak on się tam zwie kompletnie nie pasuje do takiego filmu... zresztą film też nie jest jakiś super fajny a tylko jest tandetną amerykańską produkcją.
_________________ [center]Są ludy co dojrzały do śmierci Z rąk ludów niedojrzałych do życia.
zrobiłem tak ale szczerze to nie dla mnie... ten aktor mięśniak Rock czy jak on się tam zwie kompletnie nie pasuje do takiego filmu... zresztą film też nie jest jakiś super fajny a tylko jest tandetną amerykańską produkcją.
Którą wyreżyserował polak Andrzej Bartkowiak
A co do tematu to niedawno oglądałem na polsacie film Hostel i mi się on osobiście spodobał, chociaż zazwyczaj nie oglądam horrorów.
Końcówka tego filmu to próba pokazania FPP w fimie... Czyli spróbowali pokazać grę na wielkim ekranie... Ja to oglądałem przez sentyment do gry(nadal pamiętam kody na niesmiertelność i na broń ) i jak mówiłem niby to jest horror ale uśmiałem się nieźle...
"30 dni nocy" (czasami tłumaczone jako "30 dni mroku") mi sie ostatnio spodobał jako taki typowy survival horror. No ale najbardziej to mi się oczywiście Ring podobał - byłe fenomenalny.
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
Silent Hill - Według mnie świetny horror, dobrze utrzymany mroczny klimat
Tak jak Pjetr mówił 1408
Jak sobie przypomnę tytuły kolejnych świetnych horror to je dopiszę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum