Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Robić LGL czy nie robić

Kontynuować LGL?
Tak
78%
 78%  [ 30 ]
Nie
21%
 21%  [ 8 ]
Głosowań: 38
Wszystkich Głosów: 38

Autor Wiadomość
Ciran

Naric
Lykon
Rycerz
Piwa: 4/23

Zloto
Wysłany: 2010-12-03, 22:00    [Cytuj]

Irmo napisał/a:

3. W rywalizacji gildyjnej brane są pod uwagę wyniki wszystkich zgłoszonych członków z tejże gildii.

I znowu najliczniejsze gildie wygrywaja ;P Jestem na NIE

Lykon Rycerz: Naric
Uczeń Turkusowej Szkoły Rycerskiej
PMC
Bo najważniejsza jest wolność!

Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  Niezależni Piraci Wielkiego Morza Czaszek

Irmo
Zasłużony dla Rivangoth

Piwa: 40/61

Zloto
Wysłany: 2010-12-03, 22:33    [Cytuj]

Oczywiście gdyby wyniki były liczone przez sumę punktów to by było bez sensu. Dlatego tutaj trzeba zastosować średnią.
  Ferrońskie Diabły

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2010-12-04, 14:04    [Cytuj]

Dobra więc.
- indywidualni zostanie, ale jako sztuka dla sztuki. Nie będzie za to nagród ale będzie sie można pochwalić, że się było "pierwszym" w lgl :P
- mała mutacja, walkę gildia vs gildia złączymy z drużynowym i... każda gildai może wystawić X drużyn po 4 członków. Jak policzyc wynik?
Gildia A ma 16 członków i 4 drużyny. Wynik każdej drużyny będzie dzielony na 4, a jak uzyskamy cztery wyniki, sumujemy je i dzielimy przez ilość drużyn, czyli 4.
Gildia B ma 12 członków i 3 drużyny. Wynik każdej drużyny będzie dzielony na 4, a jak uzyskamy trzy wyniki, sumujemy je i dzielimy przez ilość drużyn, czyli 3.
W ten sposób uzyskuje następujące dane:
- która drużyna średnio zdobywała najwięcej punktów na członka.
- w której gildii średnio 1 członek zdobywał najwięcej punktów.

+ Zmodyfikuje wojenne lgl do nowych standardów. I wywalę opcje 'stackowania" nagród, czyli że np 1 gildia wygrywa w dwóch kategoriach. Może mieć tylko jedno pierwsze miejsce :P

A teraz talony. Wrzuciłem ej z myślą o retro, gdzie ich ilość jest b.niska. Z s1 mogę je wyrzucić, ale na RETRO zostawię, aby osoby nie wygrywające turniejów czy nie mające fuksa w naprawianiu nie były poszkodowane :P

Stolarz

Vercingetorix
Lacert
Szermierz
Vercingetorix
Piwa: 4/35

Zloto
Wysłany: 2010-12-05, 20:53    [Cytuj]

A może by tak na s1 nagrodę w talonach zastąpić złotem dla gracza lub gildii?
  GWN

Atresia
f(Rycerz) = Win

Gwardzimierz Wielki
Ork
Rycerz
Piwa: 17/49

Zloto
Wysłany: 2010-12-06, 00:02    [Cytuj]

Złotem dla gildii, aye, jestem za.

Głupoto, strzeż się - nadchodzę!
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud
Piwa: 86/82

Zloto
Wysłany: 2010-12-06, 02:27    [Cytuj]

78% na tak

złoto dla gildii? w sensie złoto na głowę dla każdego gracza i to później powędruje do gildii zamiast do sakiewki gracza?
  Gildia Wielkich Niezależnych

Atresia
f(Rycerz) = Win

Gwardzimierz Wielki
Ork
Rycerz
Piwa: 17/49

Zloto
Wysłany: 2010-12-06, 14:00    [Cytuj]

No coś w ten deseń. Ja jestem za. To jest Liga GILDII Lotharis, a nie osobna wersja turnieju. ;p

Głupoto, strzeż się - nadchodzę!
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak

Zloto
Wysłany: 2010-12-15, 23:27    [Cytuj]

Mały +
- W potyczkach drużynowych wygrać mogą jedynie dwie drużyny z jednej gildii. Co to znaczy? Że jeżeli np: Gildia A wystawi 3 drużyny i ta trójka zdobędzie pierwsze, drugie i trzecie miejsce, to nagrody otrzyma jedynie pierwsza i druga drużyna. To tak Aby więksi nie stawiali warunków mniejszym.
- Jeżeli najsłabszy team w rankingu pokona najlepszy, to otrzymuje sumę punktów równą całości pokonanego teamu
- Większe znaczenie będzie mieć średnia a nie suma ilości zdobytych punktów. teraz średnia zawodnika będzie mnożona przez 100 czyli np 6,76 = 676 punktów dla drużyny.
- Kapitan będzie decydował czy złoto idzie na organizację czy na członków. w wypadku członków, złoto jest dzielona na każdego po równo.

Gdzies tak jutro opublikuje nowe zasady. Aha przygotujcie sie na świąteczny event LGL :P

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud

Zloto
Wysłany: 2010-12-16, 02:04    [Cytuj]

No nie wiem, byleby to nie było ustawianiem zasad pod siebie. Bo skoro kiedyś były jakieś zasady i nagle np. zwiększasz wartość punktową średniej - podczas gdy sam jesteś niżej i łatwiej Ci będzie wbić większą skuteczność a np. topka nie może później po prostu bić wyżej bo nic wyżej nie ma - a taki np. Haart leje 7 z góry i nie patrzy w sumie nawet co to było tylko przejeżdża niczym kombajn ;P

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2010-12-16, 02:30    [Cytuj]

Tsumoso, Haart po prostu wykorzystuje pewną niedoskonałość którą stworzył ktoś w tej erze, a mianowicie itemy z quesów, które przesadnie zwiększają siłę klas nieżywotnościowych/niepancernych(jako że one średnio najbardziej na tym korzystają)... Teraz tylko trzeba mieć nadzieję że wraz z kolejną erą i zmianami które mają nadejść nikt nie pozwoli Philowi tworzyć przedmiotów nagród questowych... ;P

Kalam
ot klikacz amator

----------
----------
Piwa: 40/21

Zloto
Wysłany: 2010-12-16, 07:36    [Cytuj]

Cytat:

- Kapitan będzie decydował czy złoto idzie na organizację czy na członków. w wypadku członków, złoto jest dzielona na każdego po równo.

W rozumieniu na członków danej organizacji, czy na członków drużyny?

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud

Zloto
Wysłany: 2010-12-16, 09:34    [Cytuj]

KoniAK napisał/a:
Tsumoso, Haart po prostu wykorzystuje pewną niedoskonałość którą stworzył ktoś w tej erze, a mianowicie itemy z quesów, które przesadnie zwiększają siłę klas nieżywotnościowych/niepancernych(jako że one średnio najbardziej na tym korzystają)... Teraz tylko trzeba mieć nadzieję że wraz z kolejną erą i zmianami które mają nadejść nikt nie pozwoli Philowi tworzyć przedmiotów nagród questowych... ;P

To swoją drogą. Ogólnie powinny być min. 2 najlepiej po ~~4 itemy jako nagroda do WYBORU, z większości DUŻYCH questów.

Czemu 4? Są 4 główne, skuteczne taktyki rozwoju (style gry) postaci w wojach:
- DMG + ATAK + HP ("rozpierdzielator" np. siłowy łowca, ofensywny barb, żywotnościowy lub ew. pancerny bers)
- DMG + ATAK + DEF ("niszczyciel" np. ofensywny najmita, zwinkowy bers, siłowy szerm)
- DEF + PANC + HP + CW ("tank/wymęczacz" np. palkożerca, unikowy mnich, strażnik)
- ATAK + DEF + CW ("kecz mi if ju ken" np. wytrzymały unikowy szerm, defensywny gwardzista, zręczny {zwykle elfi} strażnik)

Mając wybór można by zawsze wybrać coś fajnego. Albo najmniej słabego ;P Ew. coś na opchnięcie jeśli jednak wszystko dla nas to syf ;P

I tak - rzeczywiście sprzęty (czy póki co nawet eliksiry) faworyzują tych nieżywkowych i tych niepancernych. Z tego powodu zrezygnowałem z cięższych typowo strażnikowych pancerzy: mniej mi się opłacają przez te questowe nagrody.

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak

Zloto
Wysłany: 2010-12-16, 11:33    [Cytuj]

Tsumoso napisał/a:
No nie wiem, byleby to nie było ustawianiem zasad pod siebie. Bo skoro kiedyś były jakieś zasady i nagle np. zwiększasz wartość punktową średniej - podczas gdy sam jesteś niżej i łatwiej Ci będzie wbić większą skuteczność a np. topka nie może później po prostu bić wyżej bo nic wyżej nie ma - a taki np. Haart leje 7 z góry i nie patrzy w sumie nawet co to było tylko przejeżdża niczym kombajn ;P

Jakbym robił zasady pod siebie to bym zostawił talony jako nagrody :P vide na retro w lgl nie brałem udziału. Aka nawet o tym nie pomyslałem.

Kalam:
Na każdą czteroosobową drużynę przypada jeden kapitan :P

Ciran

Naric
Lykon
Rycerz
Piwa: 4/23

Zloto
Wysłany: 2010-12-16, 12:02    [Cytuj]

O złoto Kalamowi raczej chodziło, a nie kapitana ;P Czy idzie na członków drużyny czy członków danej organizacji.

Lykon Rycerz: Naric
Uczeń Turkusowej Szkoły Rycerskiej
PMC
Bo najważniejsza jest wolność!

Niezależni Piraci Wielkiego Morza Czaszek

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak

Zloto
Wysłany: 2010-12-16, 12:06    [Cytuj]

CIRAN NIE ZGADZAM SIE Z TOB? I OGÓLNIE IDE SIę UBRAć!

Do rzeczy. Jeżeli Drużyna A zdobędzie pierwsze miejsce, to decyduje czy
- Zloto za 1 miejsce idzie na gildię
- Czy złoto za 1miejsce jest dzielone na członków drużyny
- Czy Buźkę trzeba zamknąć za kolor skóry.

[ ODPOWIEDZ ]