Dawno temu była sobie era X, a w niej Arena. Chciałbym dowiedzieć się czy chcecie jej przywrócenia. Na razie proponuję testowo na S1.
Na czym miało by to polegać:
1. Zakładam konto i postać Arbiter
2. Dostęp do tego konta dostaną trzy osoby z pośród graczy i osoby z administracji. Hasło będzie zmieniana co określony czas i wybrane osoby będą o tym informowane.
3. Postać Arbitra nie będzie mogła trenować, walczyć i być rozwijana. Nie można jej atakować w czasie treningów.
4. Osoby posiadające dostęp do Arbitra nie mogą przekazać hasła, ani dostępu do konta. Takie prawo ma tylko administracja
5. Zakładam gildię Arena Rivangoth
6. Gildia ma budynki tak by przyjąć 25 osób (24 + Arbiter)
7. Zero rozwijania innych budynków
8. Wyjście z gildii 10 SZ, zero podatków, itp.
9. Można walczyć (czyli trenować) pod jednym warunkiem: wynik (nie ma konieczności przedstawiania statów) koniecznie należy przedstawić na forum (formę ustalimy)
10. Arena nie może brać udział w wojnach.
Czekam na komentarze i propozycje.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Właściwie umożliwia to przeprowadzanie całego systemu dodatkowych turniejów. Np rywalizacja między 4 paladynami. Lub też grupowe walki treningowe. Podpisuje się pod tym rękami i nogami
Wg mnie moze być (w v erze bylo to zamiast wojen, ale teraz tez sie da )
Co do podpięcia tego pod LGL - wystarczy wymyslic zasady, stawki itp. Mozna dorzucić system zakładów :p jak nikt nie wyjdzie z pomysłem to chyba ja się tym zajme
Po drugie, robiąc to tylko manualnie, nie widzę sensu robić zakładów - do tego już potrzebny jest skrypt, który po walce przeliczy kto wygrał, ile i będzie ustalał sam stawki.
Do LGL tylko jako dodatkowe punkty dla drużyn - walczy w takim treningu każdy z każdym. Drużyna między sobą może walczyć raz, jeżeli wyzwany odmówi, a wyzywający dalej upiera się przy walce cały team marnuje dwa treningi na drugich, jeżeli pojedynek ustalony wcześniej, po jednym treningu w parze.
Na koniec sumujemy ilość zwycięstw i dajemy punkta tej która wygrała.
Albo te zakłady można by zrobic w formie klimatycznej, ze wlaczyloby sie monety pod profilem i przykladowo kase by sie wplacalo do osoby odpowiedzialnej od trzymania/rozdawania kasy czyt. skarbnik a pozniej cala pule podzielic na tylu ilu wygralo ; )
_________________ It's nice to be important, but more important is to be nice
A ja poszedł bym o kroczek dalej. Proponuję stworzyć na Retro dwie takie gildie i robić wojenne ustawki. Wtedy dobierać by można dwie drużyny w których można by mieć po jednym przedstawicielu każdej klasy i takie timy toczyły by zmagania w formie wojny bez dodawania wsparcia z zewnątrz. Takie walki gladiatorów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum